REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Palaz se duce la Bucureşti să se bată cu "acciza lui Ponta"

Palaz se duce la Bucureşti să se bată cu "acciza lui Ponta"

Replica API 11 martie 2014 | 00:00 214

Miting al PMP

Miting al PMP

Au promis şi se ţin de cuvânt: guvernanţii vor institui, de la 1 aprilie, taxa de 7 eurocenţi pentru fiecare litru de combustibil. Amânată de trei luni, taxa vine "la pachet" şi cu taxa pe valoarea adăugată, ceea ce înseamnă că fiecare litru de combustibil se va scumpi cu circa 50 de bani. Cu alte cuvinte, pentru un plin de rezervor de 50 de litri, românii vor plăti mai mult cu 25 de lei, faţă de perioada în care nu aveau de achitat această taxă suplimentară. Măsura este intens criticată de opoziţie, mai ales de poate cel mai gălăgios reprezentant al ei pe plan local, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Claudiu-Iorga Palaz, care se mobilizează pentru un miting, la Bucureşti. PMP se opune introducerii accizei de 7 eurocenţi şi organizează sâmbătă, 15 martie a.c., un protest în acest sens, la care invită pe toţi românii care nu doresc scumpirea preţului la combustibil: "Este un miting împotriva accizei, pe care vrea s-o introducă Ponta, de la 1 aprilie. Este singura tematică, miting împotriva accizei şi vorbim de campania desfăşurată de noi, "Ponta te arde cu pompa" şi "Atenţie! Cresc preţurile"! Vor fi prezente toate organizaţiile din ţară şi, bineînţeles, "oferta" este deschisă şi pentru cei care vor să se alăture. Chiar a avut succes acţiunea. Ne-au întrebat cum facem, am pregătit o listă cu ei şi se va merge organizat, cu autocare, aşa cum este normal", a declarat Palaz, pentru "Replica".

Pe de altă parte, Palaz nu a ezitat să vorbească din nou despre noi "valuri" de aderenţi, atât de prezenţi pe listele partidului şi în mediul online şi cam absenţi în public. Însă, Palaz promite că, la mitingul de la Bucureşti, numărul celor prezenţi va fi completat şi de non-membri de partid, "neplătiţi, nu aşa cum face PSD": "Noi am promovat acţiunea pe Facebook şi sunt foarte mulţi care au venit la sediu şi i-am trecut pe liste, deşi nu sunt membri de partid şi vor să meargă. La mitingurile pe care le facem noi, nu plătim militanţi. Este foarte important de reţinut acest lucru. Noi nu facem ca PSD, care îi plăteşte pe oameni să meargă la miting. Chiar puteţi să verificaţi acest lucru şi, cu toate acestea, suntem mulţi. De asemenea, nici nu sunt obligaţi să vină. Să îi obligăm cu ce? Nu au funcţii, nu sunt consilieri. Cu ce poţi să obligi un om pe care nu ai cum să-l sancţionezi? Oamenii, pur şi simplu, vin. Ce nu se înţelege şi nu vrea să creadă nimeni este că s-a creat un curent anti-PSD de e ceva de nedescris. Mă rog, televiziunile încă au embargo şi nu vor să mediatizeze asta, că s-a creat un curent anti-PSD, anti-Ponta. Ne bazăm pe mediul online, singurul loc unde putem să ne axăm la ora asta şi, mă rog, câteva din ziare care îşi păstrează linia obiectivă", a concluzionat Palaz.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108