REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Pandemia COVID, RAMPA de SALVARE a STUDENȚILOR

Pandemia COVID, RAMPA de SALVARE a STUDENȚILOR

Replica API 31 mai 2021 | 13:48 1675

Cursurile online au reprezentat, în ultimul an, salvarea studenţilor. Aceştia au putut să-şi ia viaţa în propriile mâini şi să se angajeze, urmând în paralel şi o facultate, lucru greu de realizat până ca pandemia de Covid să apară. Tinerii consideră că facultăţile a căror cursuri nu necesită prezenţa fizică ar putea investi în echipamente profesionale astfel încât să continue predarea în sistem online, poate chiar hibrid, chiar dacă lucrurile revin la normalitate.

Pandemia a forţat instituţiile de învăţământ să treacă la predarea online

Se pare că apariţia pandemiei de coronavirus a avut şi părţile sale bune. Într-o lume a tehnologiei, iată că această pandemie a forţat instituţiile de învăţământ să treacă de la predarea clasică la cea în mediul online. Cu toate că această schimbare a fost criticată ferm de părinţi şi de elevi, singurii care au avut ceva de câştigat din toată această „afacere” au fost studenţii care au putut face două lucruri simultan: să urmeze cursurile unei facultăţi şi să-şi câştige singuri pâinea, fără să mai depindă de părinţi. „Cred ca singura parte bună a ultimului an şi jumătate a fost învăţământul online. Sunt studentă la Economie şi dacă aş fi urmat cursurile fizic, nu aş fi avut posibilitatea să lucrez, iar dacă aş fi lucrat nu aş fi putut participa la ore. În acest sistem de predare online am reuşit să mă pun pe picioare, să mă dezlipesc financiar de familie şi să termin şi anul universitar cu bine”, a explicat o tânără pentru Replica.

Cursurile online, salvarea studenţilor din afara judeţului

În ceea ce priveşte Constanţa, mulţi studenţi vin din afara judeţului, de la sute de kilometri depărtare. Cursurile online i-au ajutat pe aceştia să rămână acasă şi să se poată angaja în această perioadă critică. „Dacă nu făceam cursuri online, muream de foame. Aş fi fost nevoit să mă mut în Constanţa, la cămin ori cu chirie şi nu ştiu de unde aş fi plătit banii respectivi, mai ales că unul dintre părinţii mei şi a pierdut locul de muncă. Această mutare a venit ca o salvare pentru că uite aşa am reşit să mă angajez, să fiu de ajutor familiei şi să urmez şi facultatea”, a mai explicat un tănăr, student la Litere. De precizat este şi faptul că trecerea cursurilor în online a dus la scăderea costurilor de întreţinere şi administrare a instituţiilor de învăţământ.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212