REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Papa Francisc a ajuns pe pământ românesc. A fost întâmpinat de Klaus Iohannis

Papa Francisc a ajuns pe pământ românesc. A fost întâmpinat de Klaus Iohannis

Replica API 1 iunie 2019 | 08:55 456

Papa Francisc a sosit, vineri, în România, pentru o vizită istorică, ce se va desfășura între 31 mai şi 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună”.

Avionul cu care a călătorit în România a aterizat puțin după ora 11,00, iar pe Aeroportul Otopeni, Papa Francisc a fost așteptat de președintele Klaus Iohannis și de soția acestuia, Carmen Iohannis. Aici erau de asemenea câteva mii de persoane pentru a-l saluta pe Papa Francisc. Alte câteva sute de persoane așteaptă în zona Bulevardului Kiseleff.

Vizita Papei Francisc în România este una istorică și mult așteptată pentru mii de oameni, iar pentru buna desfășurare a evenimentului au fost implementate o serie de măsuri drastice de securitate, pelerinilor recomandându-se să coopereze cu voluntarii și organizatorii.

De la aeroport, Papa s-a deplasat către Palatul Cotroceni, unde a avut loc, pe Platoul Marinescu, ceremonia oficială de primire.

După-amiază, Papa Francisc se va întâlni cu conducerea Bisericii Ortodoxe Române, va merge la Catedrala Naţională, după care va prezida Sfânta Liturghie la Catedrala romano-catolică "Sfântul Iosif".

Suveranul Pontif a primit un buchet de flori de la doi copii, Diana şi Octavian Vişa, strănepoţii lui Augustin Vişa (1904 - 1989), teolog greco-catolic, deţinut politic în închisorile antonesciene şi comuniste, avocat doctor în drept, înalt funcţionar la CEC, membru al Partidului Naţional Ţărănesc din 1927 şi preşedinte al Tineretului intelectual naţional-ţărănesc din 1936.

Pelerinii, însoţiţi de preoţi din parohiile lor, au scandat "Bine aţi venit, Papa Francisc!", "Vivat Papa!".

La ceremonie a participat şi Mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, delegat al Patriarhului BOR, Daniel.

Papa Francisc a mai fost întâmpinat de Nunţiul Apostolic în România, Miguel Maury Buendia, şi de membri ai Conferinţei Episcopilor din România, în frunte cu Monseniorul Ioan Robu, Arhiepiscop-Mitropolit de Bucureşti.

Mesaj emoționant al Papei Francisc la Cotroceni, pentru românii din străinătate, pentru cei rămași acasă, în satele depopulate, pentru cei săraci și slabi și pentru societatea care trebuie să îi ajute pe aceștia.

„Adresez salutul meu cordial si multumirile mele Domnului Președinte și Doamnei Prim-Ministru pentru invitația de a vizita Romania și pentru amabilitatea cuvintelor de bun venit adresate mie si in numele celorlalte Autoritați naționale și al iubitului dumneavoastra popor. Îi salut pe Membrii Corpulului Diplomatic și pe reprezentantii societatii civile adunati aici.

Cu deosebit respect adresez salutul meu Prafericirii Voastre, Părinte Patriarh Daniel, precum și Mitropoliților și Episcopilor Sfântului Sinod , si tuturor credinciosilor Bisericii Ortodoxe Romane. Îi salut cu drag pe episcopii, preotii, persoanele consecrate și pe toți membrii Bisericii Catolice, la care vin pentru a confrima în credință și pentru a-I încuraja în drumul lor de viață și de mărturie creștină.

Mă bucur să mă aflu în frumoasa dumneavoastră țară, la douăzeci de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea , în momentul în care România, pentru prima data de când face parte din Uniunea Europeana, deține în acest semestru Președinția Consiliului European.

Momentul acesta este potrivit pentru a avea o privire de ansamblu asupra celor treizeci de ani de cand Romania s-a eliberat de un regim care oprima libertatea civilă și religioasa și o izola de celelalte europene și care, pe lângă acestea, dusese la stagnarea economiei și la epuizarea forțelor sale creatoare.

În acest timp, Romania s-a angajat să-si construiasca un proiect democratic prin intermediul pluralismului fortelor politice și sociale și prin dialogul lor reciproc, avand drept scop recunoasterea esentiala a libertății religioase și integrarea deplină a țării în scenariul international mai larg.

E important să recunoastem ca in mijlocul unor mari dificultati si lipsuri, Romania a facut multi pași înainte pe acest drum. Voința de a progresa in diferitele sectoare ale vietii civile, sociale și științifice a descatusat multe energii și inventivitate, a eliberat numeroase forte creative, altă data ținute captive, și a dat un nou avânt multor initiative, împingând țara spre secolul al XXI-lea.

Vă încurajez să continuați munca de consolidare a structurilor și a instituțiilor necesare, nu doar pentru a răspunde aspirațiilor legitime ale cetățenilor, dar și pentru a stimula și a crea condițiile ca poporul dvs să-și manifeste întreg potențialul și ingeniozitatea de care știm că este capabil.

Trebuie să recunoaștem totodată că transformările generate de deschiderea spre o nouă eră au atras cu sine – odată cu beneficiile - și apariția unor inevitabile hopuri de depășit și a unor consecințe nu întotdeauna ușor de rezolvat pentru a păstra stabilitatea socială și pentru buna administrație a teritoriului”, a transmis Papa Francisc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
AMICE MUIE Postacii pesede! MUIE SA-I ZICI LUI PNL SAU PDL SI LASA IN PACE PSD-UL CE RAU TI-A FACUT TIE SI NU MAI INJURA CA TARANUL PROST DE LA VACI SI STAI CUMINTE IN BANCA TA
2
6
Ioanis si Dancila cu mercedes si BMW si Papa Francisco cu Dacia logan si ca copilot. Simbol al umilintei. Daca Isus hristos a trait acum ,sigur ca merge si el cu dacia.
5
2
Ati vazut cati oameni il iubesc pe Papa ,sute de mii,milioane ,majoritatea.Voi de vorbiti urat sunteti cativa rataciti.Nu este timpul pierdut,civilizati-va si vorbiti frumos.
4
3
Ma bucur foarte mult pentru ca sfantul parinte papa a ajuns in Romania si din cauza asta nu raspund acelora care au o parere proasta despre vizita papei in ROMANIA.
5
3
N-au iesit in intampinare si principesele margarete si dude? Au terminat banutii de protocol? Lasa ca le da prostul popor roman bani mai multi in curand.
7
2
Guvern par incompetent sa plece la fel si portari par sa plece din tara in afganistan
1
3
Conducerea B O R o denigrati dar pe asta il pupati si in cur se cunoaste ca sunteti pupincuristi vestului si al jidanilor spurcati satanelor
4
5
cati pupatori de funt pentru impelitatu papapulius, pe-i satana ,,ptiuuuuu dute pe pustiuuu .
4
9
ereticuk asta este aici pentru a insela cat mai multe suflete. cei saraci cu duhul nu vor intelege asta niciodata
5
6
Emotionant! Multumim d-le presedinte! Ne reprezentati cu cinste, demnitate si onoare. Este un moment istoric si de spiritualitate, suntem onorati de Papa Francisc.
11
8
Gasiti rau in orice !! In absolut orice !! O critica si negativism total . Nu vedeti ? Tot ce este mai frumos , se intampla , in Ardeal , Banat , Bucovina si nordu Moldovei . Aici la noi , la Constanta am ramas cu critica , manele , coji de seminte si smechereala ca mod de a fi.
12
3
tot care sunt impotriva acestui papa sa-mi linga cacatul cu aceeasi ardoare cu care il mascaresc. Muie pesedeilor cu cacat !!!
7
8
Ai adus o si pe hoata aia de copii si case sa il pupe in pula pe papa
8
14
Plavane, te-a scarpinat Papa intre coarne?
8
7
Hai si pe la mine
6
7
Ii uram bun venit si succes in demersurile de a uni catolicii cu ortodocsii !
20
9
ma cac in gura lui de papa eretic spurcat si pedofil si in gura tuturor tradatorilor de roamani care au trecut la catolicism
13
24

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212