REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Papa Francisc îşi reafirmă susţinerea faţă de celibatul în rândul preoţilor, în afara unor cazuri excepţionale

Papa Francisc îşi reafirmă susţinerea faţă de celibatul în rândul preoţilor, în afara unor cazuri excepţionale

Replica API 14 ianuarie 2020 | 00:00 531

Papa Francisc

Papa Francisc şi-a reafirmat luni susţinerea faţă de obligativitatea celibatului în rândul preoţilor, în afara unor cazuri excepţionale, a doua zi după ce predecesorul său, fostul papă Benedict al XVI-lea, a criticat hirotonisirea bărbaţilor căsătoriţi, relatează AFP.

'Poziţia papei (Francisc) cu privire la celibat este bine cunoscută. În timpul discuţiei cu jurnaliştii la întoarcerea din Panama' în ianuarie 2019 'papa Francisc a afirmat: o frază a papei Paul al VI-lea îmi vine în minte: 'Aş prefera să-mi dau viaţa decât să schimb legea cu privire la celibat' ', a declarat directorul biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni.

'El a adăugat apoi: 'personal, cred că celibatul este un dar pentru Biserică. Nu sunt de acord să se permită ca celibatul să fie o opţiune. Ar mai rămâne doar câteva posibilităţi, în locuiri foarte izolate, mă gândesc la Insulele din Pacific (...) atunci când există o necesitate pastorală', a adăugat Bruni, citându-l pe papa Francisc.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al Vaticanului survin la o zi după luarea de poziţie, prin intermediul unei cărţi, a fostului papă Benedict al XVI-lea în favoarea celibatului în rândul preoţilor.

Benedict al XVI-lea, în vârstă de 92 de ani, care s-a retras din activitate în 2013, s-a exprimat într-o carte scrisă în colaborare cu cardinalul ultra-conservator Robert Sarah - din care cotidianul francez Le Figaro a publicat duminică în exclusivitate mai multe fragmente -, în care fostul papă declară că preoţilor nu trebuie să le fie oferită tentaţia de a renunţa la celibat.

După ce numeroase cazuri de abuzuri ale preoţilor catolici au fost dezvăluite în lumea întreagă, în rândul Bisericii Catolice, dar şi în afara ei, au devenit tot mai intense solicitările ce vizează anularea interdicţiei - veche de mai multe secole - preoţilor de a se căsători.

Cu toate acestea, fostul papă Benedict al XVI-lea consideră că rolul preotului trebuie să rămână acela de "mire al lui Hristos". AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteti Luciferieni,pedofili!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108