REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Papadumitru a ajuns cu DOSAR PENAL pentru obținere ILEGALĂ de fonduri și SUFOCAT de ANAF!

Papadumitru a ajuns cu DOSAR PENAL pentru obținere ILEGALĂ de fonduri și SUFOCAT de ANAF!

Replica API 29 martie 2021 | 00:44 4232

Mărirea și decăderea firmei Al Stom Company SRL, deţinută de cunoscutul om de afaceri Alexandru Papadumitru, personaj extrem de influent în mediul economic şi politic de la malul mării. Firma este cunoscută pentru zecile de contracte primite de-a lungul timpului de la stat, cele mai multe de la primării, inclusiv Constanța, şi instituţii publice din judeţul Constanţa. De câțiva ani, însă, societatea a început să aibă pierderi pe bandă rulantă, societatea ajungând în insolvență. Creditorii continuă să-i bată la ușă, pentru a-și recupera banii, printre acestea numărându-se și ANAF. În decembrie, ANAF a emis o nouă decizie de impunere, cu multe zerouri, se pare, decizie de care Al Stom încearcă să scape, contestând-o în instanță. De parcă nu ar fi fost de ajuns pentru Papadumitru, acesta s-a ales și cu un dosar penal, pentru obținerea ilegală de fonduri.

Al Stom Company SRL are ca domeniu de activitate lucrări de construcţii a proiectelor utilitare pentru fluide şi a raportat pentru anul 2020 o cifră de afaceri de 319 708 lei şi profit de -213 730 lei. De la 143 de angajaţi, cât a avut în 2015, sau 52, cât a avut în 2016, societatea a ajuns, în 2020, să aibă un singur angajat și datorii de 14 242 688 lei... Dar și creditorii pe urme! Unul dintre aceștia, Administrația Finanțelor Publice Constanța, a emis, în decembrie 2020, o nouă decizie de impunere. Asta, după ce, în urmă cu ceva timp, i-au scos la licitație bunuri din Eforie. Al Stom Company se luptă cu ANAF să obțină anularea deciziei, însă fără succes, întrucât, pe 26 martie, Tribunalul i-a respins contestația. Cel mai probabil, va face recurs.

Despre SC Al Stom Company SRL se ştie că este una dintre societăţile constănţene cu o experienţă bogată la capitolul achiziţii publice. Aşa cum arată statistica disponibilă pe SEAP, a contractat lucrări de aproape 77 de milioane de euro, în principal de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, dar şi de la Compania Naţională Administrarea Canalelor Navigabile SA, Compania Naţională de Investiţii, primăriile din Constanța, 23 August, Lumina, Cumpăna, Deleni etc.

Papadumitru, anchetat de procurori

Papadumitru este acuzat de procurorii din Bihor că ar fi încasat 4,8 milioane de lei pentru lucrări făcute de altă firmă. Potrivit procurorilor, Alexandru Papadumitru, în calitate de administrator al Al Stom Company SRL, a prezentat CNI ”documente neadevărate, inexacte” cu privire la firma care avea să realizeze, în realitate, lucrările contractate în 2014 și 2015.

CNI

„A ascuns subcontractarea lucrărilor care făceau obiectul celor două contracte către o altă societate comercială, societate care, în fapt, a efectuat lucrările şi a întocmit situaţiile de lucrări cu facturile aferente în numele Al Storm Company, realizându-se astfel o obţinere frauduloasă a fondurilor de la Compania Naţională de Investiţii”, se arată în rechizitoriul procurorilor bihoreni. Constănțeanul Papadumitru ar fi încasat astfel 4,8 milioane de lei pentru lucrări făcute de altă firmă. Lucrări și de proastă calitate, pe deasupra, întrucât primăria din Aleșd a trebuit să le refacă în totalitate, după cum a declarat primarul Ioan Todoca, care a reclamat Al Stom Company SRL către CNI și din acest motiv.

Alexandru Papadumitru este nașul lui Alexandru Cârlig, fiul lui Ioan Cârlig, fostul comandant al I.P.J. Constanța, care a murit in 2004.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un mare excroc
3
0
Dar cine va tot comanda articole despre papadumitru? Strutinschi!? Ca mi se pare curios ca tot repetati niste prostii. Va deranjeaza ca l-a dat in gat pe escrocul de evreu?
0
2
Aceasta firma a avut tupeul sa depoziteze tot molozul rezultat din lucrarile pe care le-a avut in zona Energia-Baba Novac, in gardul cimitirului municipal.
2
0
Asa e! Noroc cu cei de la Bihor, ca la Constanta e virgin!!! Pt DNA Constanta nu e "spart", e curat ca lacrima! La Constanta, sunt curios cand or sa termine cu Nicusor, cu Mazare, cu Fagadau, adica cu ciumati, ce or sa mai faca!? Or sa se desfinteze?
4
0
are bani dati la procurori in Constanta pentru protectie.La Bihor nu are si l-au incadrat.Da bani acum pe filiera cu masonii sa scape.
8
1
Mihai, da de ce nu scrii tu despre protestul javrelor?
4
0
Noutatea este ca e urmarit de ANAF. Citeste textul cu atentie. Doar au amintit in text ca are dosar penal. Dar, asa va place voua, sa comentatia iurea, rautaciosilor
5
0
In fiecare luna cu aceeasi minciuna.
2
1
Numele firmei nu va zice nimic? AL ST om
2
0
Ati mai scris fix acelasi articol prin ianuarie sau februarie. Chiar credeti ca intereseaza pe cineva ce face sau nu face omul asta? Ieri Constanta era in strada si nu vad nici un rand dar repetam aceleasi tampenii despre oameni cu care probabil nu va intelegeti la bani. Ziar de doi lei.
5
5
Mihai, da de ce nu scrii tu despre protestul javrelor?
5
4
Sunt si eu curios. Toti astia care au castigat zeci de milioane de la stat prin astfel de licitatii, de ce falimenteaza si au datorii? Ce fac cu banii? Unde sunt banii? Acei bani trebuiau sa mearga in sanatate, in cercetare- nu sa facem vaccinuri in 2 saptamani-, in educatie-ca sa nu mai avem idioti care se cred medici si atotstiutori de boli si medicatie. Dar virusul va avea grija de astfel de h--i.
10
1
Javrelor despre protest de de nu scrieti ? cine va plateste ?
4
8
O sa-l scape Horga pe sifonul asta imperial. El deja lucreaza de mult pe alta firma....
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468