REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PARCURILE trebuie să arate ca o mică GRĂDINĂ BOTANICĂ

PARCURILE trebuie să arate ca o mică GRĂDINĂ BOTANICĂ

Replica API 22 iulie 2021 | 15:51 4929

Horia Constantinescu, împreună cu echipa de la Serviciul Spații Verzi, s-au apucat de studiat procedurile pe care alte primării de dimensiunea Constanței le pun în aplicare, pentru a elabora cel mai bun Caiet de Sarcini pentru gestiona problema spațiilor verzi. Chiar el a spus: „un parc nu trebuie doar tuns și greblat. Un parc trebuie amenajat și trebuie să ajungă să fie o mică grădină botanică”.

Horia Constantinescu, reprezentantul Direcției de Gestionare a Serviciilor Publice din cadrul Primăriei Constanța, a oferit mai multe detalii despre procedurile care-i ocupă timpul, în ultima perioadă. Mai exact, acesta împreună cu echipa din cadrul Serviciului Spații Verzi au creat un caiet de sarcini ce vizează spațiile verzi din municipiu, inclusiv parcurile. Despre acestea, Constantinescu a declarat că ar trebui să arate ca niște adevărate grădini botanice. „Contractele găsite de noi în Primăria Constanța aveau o vechime de 20 de ani și se aflau în continuare spre decontare. Elaborarea unui caiet de sarcini implică foarte mult efort, pe care bineînțeles că nu mi-l asum pentru că este al colegilor cu care lucrez la Serviciul Spații Verzi. Pentru acest caiet am studiat câteva caiete de sarcini ale primăriilor de aceeași dimensiune cu cea a Constanței, studierea și perfectarea în funcție de constatările făcute de-a lungul ultimilor ani de pe teren, plus studierea consecințelor oricăror consecințe pentru a fi siguri că limităm la cât posibil oricare disfuncționalitate.

Parcurile constănțene erau o poveste între pârloagă și teren neîngrijit

Caietul de sarcini redactat ne dorim să fie unul bun pentru câțiva ani, să acopere toate exigențele constănțenilor dar și ale noastre pentru că un parc nu trebuie doar tuns și greblat. Un parc trebuie amenajat și trebuie să ajungă să fie o mică grădină botanică. Aveți dreptate, parcurile la noi arată dezolant. Vreau să vă aduceți aminte, parcurile constănțene erau o poveste între pârloagă și teren neîngrijit. M-am uitat în tot parcul Tăbăcărie și e incredibil că nu există un sistem de irigații. Cum să crească ceva, de gazon nici nu intra în discuție”, a declarat Horia Constantinescu.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La noi in constanta mai mult arata a Etnobotanisti
0
0
De acord cu dumneavoastra. Nu vreti sa faceti un drum pana la Piatra Neamt? Sa vedeti acolo frumusete!
0
0
Ieri am vazut niste dinozauri in parc, cred, era iarba prea inalta ca sa imi dau seama!!
0
0
Omul acesta vrea sa ne spele pe toti pe creier? Rusine incapabililor!
0
0
Un escroc de doi bani si un micinos de prima clasa
1
0
Trebuie sa va dati demisia, musai! cu multi ani in urma, inainte de 89, imi facea placere sa admir multitudinea de culori a florilor din parcul tabacarie, mai intai lalele, apoi irisi, apoi trandafiri, dar si crizanteme pitice si multe alte flori iti crestea placerea de a te plimba prin parc. Dar acum? fugi de ele!
1
1
Nu mai scapam de PSD-istul asta ,indiferent de guvern,mare valoare
7
1
Adica si cu pitici de gradina, iti pastram loc la alee.
5
0
Mergeti sa vedeti parcul din Varna,situat pe malul marii in Bulgaria!
5
0
La treaba ca de vorbe ne-am saturat!Orasul arata deplorabil,se vede cu ochiul liber ca avem un gospodar in fruntea urbei!
14
1
L ati votat pe Mazare 20 de ani sa va fure si terenul de sub case. Si acum vreti sa remedieze astia intr un an ce a facut Mazare si cararcatita lui atatia ani.
9
9
Multumim pentru nepretuitele rationamente domnule finut a lui Bombonel! Vom lua aminte. Mai vrem si altele!
14
3
Ca sa poti tu sa bati babe iar...boschetarule!
10
1
Un mafiot si asta
9
1
zoologica , cu caini, pisici, sobolani etc.
14
0
L ati votat pe Mazare 20 de ani sa va fure si terenul de sub case. Si acum vreti sa remedieze astia intr un an ce a facut Mazare si cararcatita lui atatia ani. Oare cine avea contractul pentru spatiile verzi ?
9
16
Tu esti ca o gargarita sau nu defapt tu esti un gandac care ar fii vrut sa fie fluture dar horia tata nu poti fii ceva ce nu esti menit sa fii.ramai la nivelul firului iebii ca mai sus nu poti sa fii
14
0
Cind veti toaleta copacii aprobati pe str.Constantin Bratescu? au infasurat stilpii de iluminat si sintem in .pericol sa ne sparga geamurile .Avem aprobare de 3 ani.ce a pazit dna Bela nu stim.Poate afla dl .Constantinescu.
6
2
Arata ca o jungla cu vegetatie bogata e un inceput bun ca si gradina botanica pacat ca nu prea mai aveti timp vin alegerile din nou si inca nu ati facut nimic
26
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108