REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Părinţi fără minte: şi-au pus copiii să se uite la un incendiu în care a murit o femeie

Părinţi fără minte: şi-au pus copiii să se uite la un incendiu în care a murit o femeie

Replica API 15 noiembrie 2013 | 00:00 244

Cazul de la Valu, unde un tată şi-a dus minorul să vadă un om strivit de tren, se repetă

Cazul de la Valu, unde un tată şi-a dus minorul să vadă un om strivit de tren, se repetă

Constănţenii dau încă o dată dovadă că au în ei o doză de sadism, torturându-şi copiii. Dacă un părinte din localitatea Valu lui Traian şi-a pus copilul, de nici patru ani, să se uite la un cadavru sfârtecat de tren, în luna iulie a acestui an, de data aceasta lucrurile sunt ceva mai "cuminţi", însă traumatice pentru cei mici. Cum curiozitatea primează, aceştia nu au mai dat importanţă că ţin de mână un mic om în formare, cu gânduri şi sentimente fragile. S-au oprit pentu a "admira" fumul gros şi pentru a afla dacă a murit cineva. În plus au şi dat explicaţii micuţilor: "Da, a murit, a ars-o focul, mamă!".

Copii cu ochii cât cepele, cu guriţele căscate, pompieri, ambulanţe, poliţie, un fum gros şi scenarii despre o moarte cumplită! Aceasta a fost atmosfera ce s-a creat în jurul unui incendiu, în care o femeie a avut nenorocul să-şi piardă viaţa. Oamenii s-au strâns buluc, să nu piardă evenimentul, după cum au recunoscut chiar ei, şi pentru a mai schimba o vorbă cu vecinul, pentru a construi un scenariu. "Nu o ştiam pe femeie. Am auzit doar zgomot şi am zis că sigur e incendiu. Apoi am văzut pompierii şi am ieşit şi eu. Mai stau pe aici cu vecinii, mai schimbăm o vorbă", ne-a declarat o femeie care se afla la faţa locului, în halat şi papuci. Prin urmare, nu este atât de important evenimentul în sine cât socializarea, bineînţeles. Însă, prin marea mulţime se aflau şi părinţi gură cască, dar care nu au venit singuri pentru a afla date despre ce se întâmplă, ci chiar cu odraselele. Să vadă şi ele, nu? Copii de 4 - 5 ani, sau chiar mai mari întrucât veneau de la şcoală, erau puşi să se uite la haosul din jur şi la fumul ce ieşea din apartament. În jurul lor se vorbea despre moarte şi despre cum o femeie a ars de vie, dar şi cum fiul ei a ieşit fără să o salveze. Cum copilaşii prind totul din zbor, au început imediat să pună întrebări, primind răspunsuri foarte clare tot de la părinţi, normal. "A murit o femeie. Da, mamă! A ars-o focul. Uite acolo fumul. Vezi? Acolo stătea", explica o mămică înflăcărată. Copiii au ascultat cu mare interes, expresia feţei lor schimbându-se. Întrucât nu este un caz singular, ne întrebăm dacă aceste persoane, care se consideră părinţi, au idee la ce îşi supun copiii. Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu ne-a explicat încă de la cazul din Valu lui Traian, ce anume implică toate aceste gesturi şi că totul poate duce la adevărate tulburări de comportament. Este ştiut faptul că orice traumă are rădăcini în copilărie şi orice lucru mai spectaculos poate avea repercursiuni grave. Potrivit acestuia, copiii care trec prin aşa ceva au nevoie să meargă la un psiholog, ceea ce se cam îndoieşte că se va întâmpla. Nici adulţii nu sunt mai feriţi de repercursiuni, şi ei putând suferi traume, chiar dacă nu-şi dau seama.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108