REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Părinţii din Valu plănuiesc s-o „radă” de tot pe fosta directoare a Şcolii Viceamiral Ioan Murgescu

Părinţii din Valu plănuiesc s-o „radă” de tot pe fosta directoare a Şcolii Viceamiral Ioan Murgescu

Replica API 27 noiembrie 2015 | 00:00 203

Actuala conducere a şcolii spune că nu e adevărat!

Actuala conducere a şcolii spune că nu e adevărat!

Fostei directoare a Şcolii Gimnaziale Viceamiral Ioan Murgescu din Valu lui Traian i s-a pus gând rău. Potrivit unor informaţii, se pare că mai mulţi părinţi vor să discute în cadrul unei şedinte despre excluderea acesteia din învăţământ, ei declarându-se nemulţumiţi de faptul că a fost înlăturată doar din funcţie. Însă, Ionel Dedu, actualul director, susţine că nu este adevărat.

Scandalul de la Valu lui Traian, de la Şcoala Gimnazială Viceamiral Ioan Murgescu, ce a avut loc între directoarea unităţii de învăţământ şi părinţii unei eleve, s-a lăsat cu urmări drastice. După ce tatăl fetei a depus o sesizare la ISJ, inspectorii şcolari au demarat o anchetă şi au schimbat-o din funcţie pe Elena Preda începând cu 14 octombrie 2015. Numai că, potrivit informaţiilor noastre, părinţii nu sunt mulţumiţi de această decizie, motiv pentru care, în cursul zilei de 26 noiembrie, au fost prezenţi la o şedinţă în cadrul unităţii de învăţământ, acolo unde ar fi discutat şi despre excluderea cadrului didactic din învăţământ.

De partea cealaltă, actualul director, Ionel Dedu, susţine că nu este adevărat. „Eu fac şedinţa cu părinţii, pe şcoală, pentru a prezenta alte aspecte legate de unitatea de învăţământ, precum accesul în şcoală etc. Nu este adevărat, nu cred aşa ceva pentru că nu se poate. Nu mi-a spus nimeni aşa ceva. Această şedinţă se face de două ori pe an cel puţin”, a declarat, pentru „Replica”, Ionel Dedu.

Amintim că totul a izbucnit pe 8 octombrie anul curent, la ora de biologie, susţinută de directorul Şcolii Gimnaziale „Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian de la acea vreme, respectiv Elena Preda. La momentul respectiv, o elevă în vârstă de 11 ani a venit la cursuri cu o fustă care nu făcea parte din uniformă, motiv pentru care cadrul didactic a decis s-o trimită acasă pentru a se schimba. Însă, la întoarcere, minora a venit cu mama de mână, care a intrat în sala de curs şi a început să se certe, filmând în acelaşi timp.

Ulterior, tatăl copilei a mers la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi a făcut o sesizare, fiind demarată o anchetă. Dacă părinţii au reclamat faptul că nu li se pare normal un aşa comportament din partea cadrului didactic, întrucât copilului i se putea întâmpla orice pe drum, directoarea a precizat că minora locuia în apropiere şi a instruit-o să fie atentă când traversează, mai ales calea ferată din zonă. În plus, a precizat, pentru „Replica”, Elena Preda, nu era pentru prima oară când eleva nu respecta regulamentul şcolar, simţindu-se sfidată. Chiar şi aşa, se pare că ISJ a decis ca Elena Preda să fie schimbată din funcţia deţinută.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108