REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Partidul România Unită şi-a prezentat liderii din Ovidiu şi Mangalia. Bădrăgan, în cărţi pentru Primăria Constanţa

Partidul România Unită şi-a prezentat liderii din Ovidiu şi Mangalia. Bădrăgan, în cărţi pentru Primăria Constanţa

Replica API 29 octombrie 2015 | 11:15 402

Nae Negrea s-a reactivat politic

Nae Negrea s-a reactivat politic

Partidul România Unită (PRU) şi-a prezentat ieri liderii organizaţiilor din Ovidiu şi Mangalia, anunţând, totodată, un miting de protest pe data de 1 noiembrie. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 11.00, pornind de pe strada Ştefan Mihăileanu, din faţa Şcolii 11, până pe platoul Casei de Cultură. Potrivit preşedintelui PRU Constanţa, avocatul Dumitru Bădrăgan, acţiunea se vrea un protest la adresa dezinteresului manifestat de Consilul Local pentru problema spaţiilor verzi din municipiu. „Spaţiile verzi din Constanţa dispar din cauza inactivităţii primăriei şi a Consiliului Local, cu privire la înfiinţarea registrului spaţiilor verzi, care trebuia să se întâmple încă din 2011. Se creează un profit doar celor care vor să construiască în mijlocul oraşului, pe locuri care sunt ştiute, de zeci de ani, ca spaţii verzi. Iar această stare de fapt nu e doar din cauza unui fost primar (Radu Mazăre- n.red.), ci şi a inactivităţii Consiliului Local”, a declarat Dumitru Bădrăgan.

Reamintim că oraşele serioase din România, precum Bucureşti, Timişoara, Oradea, Arad, Cluj Napoca, sau chiar urbe mai mici, ca Paşcani, Focşani, precum şi câteva comune au un registru al spaţiilor verzi, pe care Constanţa însă nu a fost în stare să-l realizeze. Oraşul a pierdut foarte mult, în ultimii ani, axându-se aproape exclusiv pe spectacolul estival şi cocoţarea pe care alegorice, consideră Bădrăgan, care se întreabă, de asemenea, de ce nu s-au putut atrage şi în Constanţa fonduri de la ministere pentru reabilitarea zonei centrale, aşa cum au reuşit alte oraşe mari. Dumitru Bădrăgan vine în acest sens şi cu o propunere inedită: contractul alesul local, prin care cei din PRU care vor ajunge consilieri locali sau judeţeni să răspundă pentru activitatea lor, iar în caz de neîndeplinire a atribuţiilor şi obligaţiilor, să fie înlocuiţi de următorii aflaţi pe listă. De altfel, candidaţii PRU vor fi selectaţi doar în baza unui proiect personal de acţiune pentru comunităţile pe care vor să le reprezinte, şi nu prin impunerea lor de către conducere, aşa cum se procedează în toate celelalte partide, a explicat Bădrăgan.

Bădrăgan candidează la Primăria Constanţa dacă şi ceilalţi colegi îi aprobă proiectul

Acesta a evitat un răspuns clar privind candidatura sa la Primăria Constanţa, spunând că ceilalţi membri PRU trebuie să decidă acest lucru: „Vedem. Dacă proiectul meu îi va convinge pe colegii de partid, atunci voi candida”. Dumitru Bădărgan consideră că primele lucruri care trebuie schimbate în Constanţa sunt membrii şi atitudinea Consiliului Local, precum şi a unor funcţionari din primărie. Liderul PRU apreciază că primăria trebuie să asigure transparenţa în cheltuirea banului public, să colaboreze cu societatea civilă şi să atragă investitori. Un proiect adus în discuţie de Bădrăgan se referă la reformarea transportului public, care să permită inclusiv gratuităţi pentru turişti, astfel încât aceştia să nu-şi mai folosească maşinile personale când vin la mare. La fel, ar fi benefică atragerea de fonduri europene pentru reintroducerea transportului electric, folosit cu precădere de marile oraşe turistice ale Europei. Revenind la prezentarea noilor lideri locali ai PRU, aceştia sunt Lucia Sărăcilă, la Eforie, Şerban Ion, la Ovidiu şi Nae Negrea, la Mangalia. Articol complet: www.replicaonline.ro

Lucia Sărăcilă a fost angajata primăriei Eforie, calitate în care s-a luptat cu corupţia din această instituţie, după cum a precizat ea şi se consideră „omul potrivit la locul potrivit, un om de acţiune şi mai puţin de televiziune”. La rândul său, Şerban Ion a fost consilier local PSD în Ovidiu, „de unde m-am autoexilat, pentru că nu reprezentau interesele oamenilor”, a punctat actualul lider local PRU. „Candidaţii PRU la Ovidiu nu vor mai face jocuri de culise şi vor deparazita viaţa politică din oraş. Vom aduce tinerii înapoi şi vom face ca Ovidiu să devină din nou grădina de fructe şi legume a judeţului Constanţa”, a declarat Şerban Ion. Cel mai cunoscut personaj rămâne însă Nae Negrea, fost consilier local în Mangalia şi director sau administrator al mai multor societăţi de stat, de-a lungul timpului.

Negrea: 99% nu voi candida. Voi încerca să găsesc o doamnă pentru Primăria Mangalia

„Am activat în politică din 2000 până în 2014. În 2012, din cauza unui conflict cu fostul primar Zanfir Iorguş, am părăsit PDL şi am fost nevoit să intru în PSD, pentru că am avut „curajul” să votez un proiect. Din 2012, am zis să stau în banca mea, amlucrat peste 20 de ani în Germania şi îmi permit să trăiesc o viaţă liniştită. Dar văzând ce se întâmplă acum în Mangalia, am decis să revin în politică, iar alături de mine vor veni cred că 70% din membrii fostului PDL, dar şi de la PSD”, a declarat Negrea. „Situaţia din Mangalia a devenit foarte grea şi din cauza Consiliului Local, unul din cele mai slabe de până acum. Firmele locale nu primesc nici un contract d ela primărie, oamenii se plâng că n-au unde să muncească şi au ajuns muritori de foame. Avem un vicepreşedinte la DMHI, dar nu se implică deloc pentru români. Se aduc acolo doar firme şi muncitori din Coreea şi Vietnam, cu salarii de 3- 4.000 de euro pe lună, în timp ce românii din Mangalia muncesc pentru maxim 15 milioane (lei vechi- n.red.)”, a mai spus Nae Negrea. „Eu am o relaţie foarte bună cu primarul Cristi Radu, care n-a făcut prea multe pentru că şi Consiliul Local a fost foarte slab. Primarul e doar un executant, nu poate face nimic fără consilieri, iar la Mangalia dintotdeauna au existat găşti de moment care au dictat ce trebuie făcut în oraş. De aceea, o să încerc să ajut şi să fac ceva pentru Mangalia, acesta e motivul pentru care am decis să revin în politică. 99% nu voi candida pentru nici o funcţie, dar voi încerca însă să găsesc o doamnă care să candideze la primărie, vreau să schimb politica oraşului. Rămân în linia a doua şi voi susţine o echipă de tineri, nu mai vreau vreun serviciu la stat, să fiu director pe nu ştiu unde sau alte avantaje”, a concluzionat Nae Negrea.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108