REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Pasajul Cumpenei va avea soarta Podului de la Agigea?! Primarul spune că NU!

Pasajul Cumpenei va avea soarta Podului de la Agigea?! Primarul spune că NU!

Replica API 1 martie 2017 | 00:38 313

După numeroase promisiuni, pasajul Cumpenei, cunoscut drept Podul de la Butelii, va intra în reparaţii! Asta a anunţat primarul oraşului Constanţa în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la data de 28 februarie a.c. Potrivit lui Decebal Făgădău, lucrările vor debuta în luna aprilie şi se vor încheia întru-un an de zile. De asemenea, edilul promite că soarta pasajului nu va fi aceeaşi cu cea a Podului de la Agigea.

Pasajul Cumpenei a fost un subiect fierbinte la malul mării după ce ani la rândul s-a promis reabilitarea acestuia, însă nimic concret nu s-a întâmplat. Scenariul seamănă, din păcate, cu situaţia podului de la Agigea. Totuşi, primarul Constanţei exclude varianta ca această poveste să se repete. “De asemenea, vreau să-i asigur pe constănţeni că Pasajul Cumpenei, Podul de la Butelii nu va fi o repetare a poveştii cu Podul de la Agigea. Tocmai de aceea operăm cu precauţie şi vom comunica activ atât prin indicarea de rute alternative, cât şi printr-o informare activă a constănţenilor”, a spus Făgădău. Debutul lucrărilor este estimat la începutul lunii aprilie, asta după ce va fi semnat un act adiţionat necesar în urma reducerii TVA-ului. “De îndată ce legea s-a modificat prin reducerea cotei de TVA suntem obligaţi să adiţionăm contractul şi să scădem valoarea proiectului. După semnarea actului adiţional, voi convoca o comisie lărgită şi o întânire cu reprezentanţii CFR, Poliţia Rutieră şi echipa de proiect din cadrul municipalităţii astfel încât să facem o etapizare a acestui proiect. Este un proiect important care va produce pe perioada lucrărilor un disconfort în zona respectivă şi încercăm să atenuăm cât putem acest disconfort printr-o comunicare activă cu constănţenii. Evident că dincolo de faptul că este un proiect ce va sugruma practic comunicarea între două artere importante, Aurel Vlaicu şi I. C. Brătianu, este o lucrare absolut necesară. Nu propun să o amânăm! Proiectul este gândit a se implementa în 12 luni”, a explicat primarul.

Însă, se are în vedere o etapizare a lucrărilor pentru o eficientă derulare a proiectului. “Doar că încercăm în momentul de faţă să facem o etapizare a lucrărilor astfel încât să putem să lucra pe zona mediană, să scoatem liniile de tramvai, să opturăm o bandă de circulaţie şi să lăsăm câte o bandă pe laterală. Ulterior, să procedăm invers, astfel încât să asigurăm măcar transportul în comun, să facă legătura pe această zonă, pe perioada lucrărilor pentru a nu lungi traseele RATC care va duce inevitabil la o creştere a timpilor de aşteptare. În momentul de faţă ne canalizăm pe aspectele tehnice, astfel încât să vedem dacă putem realiza această etapizare a lucrăruilor, păstrând totuşi câte un flux de circulaţie pe o bandă. La sfârşit, pentru a turna stratul de uzură, va fi necesară închiderea întregului pasaj, dar şi această etapă finală ne-o dorim să o facem să dureze cât mai puţin. Am învăţat şi din greşelile din alte proiecte. Îmi doresc ca anul acesta în luna aprilie să începem lucrările. Dacă va fi posibil, o vom face cât mai repede, astfel încât sezonul estival să nu ne prindă sufocaţi în acest nod important de comunicare”, a încheiat Făgădău.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108