REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PASAJUL subteran din zona ABATOR arată DEPLORABIL, dar NU va fi REABILITAT

PASAJUL subteran din zona ABATOR arată DEPLORABIL, dar NU va fi REABILITAT

Replica API 10 februarie 2021 | 10:09 2081

Pasajul subteran de la Abator arată deplorabil. Pereţii sunt scorojiţi și crăpați, mirosul este înțepător și îl poți simți chiar și prin masca de protecție, iar „artiștii” zonei au făcut diferite „opere de artă” pentru a acoperi crăpăturile. Reprezentanții Primăriei Constanța au declarat că pasajul nu va fi reabilitat, cel puțin în perioada imediat următoare.

De-a lungul timpului, unele locuri din Constanţa au fost ocolite de cetățeni atât din cauza degradării continue, a mizeriei dar și a gunoaielor. Un astfel de loc este pasajul subteran din zona Abator. Imaginea de ansamblu a acestuia îți dă fiori și te face să te gândești de două ori dacă să îl traversezi sau nu. Gresia de pe scări lipsește în unele zone sau este spartă, zugrăveala nu a rezistat condiţiilor meteorologice şi timpului. Pe tavanul pasajului se pot observa diferite urme de noroi, stâlpii de la ambele intrări sunt sparți, gletul de pe pereţi, lavabilul şi toate crăpăturile denotă mai degrabă faptul că lucrările au fost în grabă și de doamne ajută. Pasajul este dovada vie că în municipiul Constanța vandalismul este încă „în floare”.

Pasajul nu va fi reabilitat, deocamdată

Contactat fiind, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, a declarat că deocamdată nu este în plan reabilitarea pasajului, însă există intenția de a fi efectuate lucrări acolo. „În perioada următoare nu este în plan o reabilitare a pasajului, însă Primăria Constanța intenționează să facă și acest lucru, cât mai curând. În funcție de buget, vor fi reabilitate și modernizate toate locațiile ce acum se află în astfel de stadii”, ne-a declarat reprezentantul Primăriei.

Ultimele lucrări de reparații făcute în 2016

Ultimele lucrări de reparaţii făcute în anul 2016 au avut o valoare aproximativă de 109.000 lei. Acestea au constat în: placări cu gresie, tencuieli, şape, gletuiri, zugrăveli, reparaţii pardoseli, confecţii metalice, corpuri şi instalaţie de iluminat şi alte lucrări conexe.

VIDEO:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si de ce mai este zebra chiar deasupra pasajului de ce mai este pasaj
0
0
Pentru persoana autointitulata "klm": Locuiesc in zona, cunosc bine pasajul. Mai nou, de circa 1 an, poate chiar mai mult, este o trecere de pietoni amenajata exact pe deasupra pasajului. Ceea ce ii anuleaza utilitatea. Iar despre modul in care arata pasajul: dupa cum scrie si in articol, a fost facut ca nou in urma cu doar 5 ani. Nu este de vina fostul primar sau alte persoane implicate. Sunt de vina animalele care vandalizeaza fara rost. Nu intemperiile au spart acel perete din rigips, nu ele au crapat gresia, nu manopera proasta a pictat peretii. Nu aruncati cu rahat, mai bine mancati-l!
4
0
Poate mai iesi si tu din catunul in care stai sa te mai plimbi in oras. trecerea din zona pasajului are deja un an de cand e data in folosinta
7
0
Daca mai lungea putin balcoanele ala cu blocul din statie,iesea tot un fel de pasaj,suprateran!
9
0
Lucrari de mintuiala si inutile de pe vremea lui Fagabou, deoarece pasajul nu poate fi folosit de oamenii in virsta, mai ales iarna. Mai bine ar vopsi o zebra in zona pietei, ar pune limitatoare de viteza si s-ar rezolva problema traversarii.
5
9

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468