REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PASAJUL subteran din ZONA ABATOR nu va fi reabilitat prea curând

PASAJUL subteran din ZONA ABATOR nu va fi reabilitat prea curând

Replica API 4 septembrie 2019 | 09:49 672

Reparaţiile pentru pasajul subteran din zona Abator nu sunt planificate pentru anul 2019, iar ultimele recondiţionări au fost făcute în anul 2016, la sfârşitul lunii octombrie. Suntem în anul 2019, luna septembrie, iar pasajul arată deplorabil. Pereţii sunt scorojiţi la ambele intrări, nu mai există un paznic care să păstreze ordinea şi bunul simţ în zonă, iar acestea se întâmplă în mare parte din cauza vandalismului, conform informaţiilor primite din partea administratorilor SC Confort Urban SRL.

După articolul publicat către Replica Constanţa (AICI), zona a fost curăţată de gunoaie, au dispărut sticlele sparte, iar gresia a fost cât de cât curăţată de zoaie şi a dispărut şi mirosul urât. Dar bucăţi din gresia de pe scări încă mai lipsesc, zugrăveala nu a rezistat condiţiilor meteorologice şi timpului, iar potrivit situaţiei din pasaj, se observă că tavanul este pătat cu noroi în forma unei mingii de fotbal, iar la intrare este un stâlp spart, deci pe partea de vandalism există o legătură cu ignoranţa oamenilor care folosesc pasajul, însă gletul de pe pereţi, lavabilul şi toate crăpăturile sunt mai degrabă cauza unor lucrări de doamne ajută. Imaginea pasajului îţi dă impresia că eşti undeva la marginea sfărşitului lumii şi nu într-un oraş portuar administrat de un număr mare de instituţii care se preocupă constant de buna gestionare a spaţiilor publice.

Aceştia au mai spus că: "În prezent nu avem cuprins în programul de investiţii reabilitarea pasajului din zona Abator. În baza dispoziţiilor legale aplicabile, priorităţile apărute pe domeniul public aflat în administrarea societăţii în funcţie de instrucţiunile transmise de Primăria Municipiului Constanţa şi de bugetul local alocat sunt stabilite lucrările de natura investiţiilor respectiv cele de reparaţii curente. Ultima reparaţie a pasajului din zona Abator a fost realizată în 2016. În doar trei ani de la finalizarea reparaţiilor la pasaj au apărut deteriorări, principala cauză fiind vandalismul".

Lucrările de reparaţii făcute în anul 2016 au avut o valoare aproximativă de 109.000 lei.

Acestea au constat în: placări cu gresie, tencuieli, şape, gletuiri, zugrăveli, reparaţii pardoseli, confecţii metalice, corpuri şl instalaţie de iluminat şi alte lucrări conexe. Nu pare foarte probabil ca deteriorarea pereţilor să fi pornit din cauza vandalismelor, însă, rămâne de văzut până când această trecere va intra în priorităţile pentru investiţii de reabilitare pentru că, după cum spun dânşii: ‘’ Nu au fost primite sesizări din partea cetăţenilor în ultimii ani’’.

Pentru cetăţenii care nu ştiu exact unde pot face sesizări, în calitate de administrator al drumurilor publice şi parcărilor, societatea are un birou de eliberat avize pentru intervenţii pe domeniul public şi urmărire a lucrărilor de refacere a domeniului public la sediul din strada Varful cu Dor numărul 10, Constanta.

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta aveati de facut in 92...tot acolo sunteti?ati ramas la renovat pasaje?Ati fost ocupati tare cu agentii care v au calarit nu?Mazare si gruparea condusa de..."regretati",altii de prin SECU de care nu mai scapati nici azi,ca fostul director de la Mamaia SA care si a bagat baiatul bine de tot in USR...ca doar se incepe o etapa noua si nu se mai stie cine e baiatul cui...SUNTEM CU OCHIII PE VOI!
0
0
11:06 ...nu are de a face , in ce cartier locuiesc ...asta-i rautate , tipic a la Constanta . Da saracu Ardeal si Banat sunt vai de ei , deasta sunt exemplu de civilizatie pentru Romania . Sunt si acolo localitati sarace , dar nu au aroganta si rautatea din Constanta . Discrepanta de civilizatie intre Constanta si orasele sora , din Ardeal si Banat sunt fara cuvinte...plecand de la omu simplu . Doar sa ne minitim singuri , ca nu-i asa .
0
0
mandatul urmator daca ma votati ma apuc de el,momentan merg bine asfaltarile chiar si pe bulevardele unde nu era nevoie dar se vede bine si la pusculita ramane .
1
0
Mai specialistilor cum sa faci zugraveala cu var lavabil? Acolo trebuie sa fie tencuiala de exterior. Astia sunt specialistii de la Confort urban. S-au adunat acolo toti incompetentii in frunte cu directorasul lor.
7
0
Mult le-a trebuit prostilor care l-au votat pe acest incompetent fosta sluga a mascariciului dereglat psihic ca sa realizeze ca imbecilul este pus doar pe imbogatire din banii contribuabililor si-l doare in cur de acest oras devenit ghetou...
7
0
E clar ca n-ai iesit de la tine din cartier de la km 4-5, cel mult ai razbit pana la selgros la borcan. Daca vizitai ardealul vedeai ce prost o duc si cat de inapoiati sunt. Nu mai pune botul la tot ce zice esca la pro tv, unde clujul mai mai ca depaseste new york-ul. Ia ardealul la pas, vezi cum e la sebes, la aiud, ca-s in drum spre cluj, vezi ce gasesti pe-acolo, ti se scoala parul pe sira spinarii
4
4
Dar noi , constantenii , cand ne civilizam macar la jumatatea oraselor din Ardeal ? Este o rusine , acest oras , ca oameni zic : totu pe smechereala , distrus si chiar unde se face ceva , tot se distruge . Atunci bagam militari pe strada , in fata caruia , nu mai ai dreptu sa faci pe smecheru . Dar suntem in UE si nu se poate asta . Majoritatea constantenilor sunt foarte obraznici . Tota stima constantenilor , care inteleg ca acest oras , trebuie resuscitat , prin bun simt si respect . Altfel ramanem ca un oras din Pakistan , chiar daca avem mall si bmw pe strazi . Succes
6
4
lumina si CCTV ! ce este complicat ?
6
0
Rigips in pasaj.Acolo numai daca te sprijini sa te legi la siret si ai rupt peretele.Am vazut si termosistem cu polistiren in pasajul de la gara ca e mai simplu si nu-ti da bataie de cap.Bai,Fagadau,mai misca si tu fundul din birou,mai puturosule si nepriceputule sau lasa-ne in pace.Nimic nu-ti iese.Numai la averile voastre va sta capul.Ti-ai naibii de prosti !
8
0
Si voi va faceati griji de atata curatenie si zone reabilitate nu de alta dar ce ne faceam cu atatea locuri frumoase si cu atatia oameni educati
8
0
daca nu platiti paznic 24 de ore din 24. Se vor gasi imediat niste spurcaciuni sa-l vandalizeze.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218