REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pasarele pentru pietonii din zonele unde consilierii au afaceri

Pasarele pentru pietonii din zonele unde consilierii au afaceri

Replica API 23 ianuarie 2013 | 00:00 113

Cu ce propuneri au venit aleşii din mandatul 2012-2016:

Cu ce propuneri au venit aleşii din mandatul 2012-2016:

În municipiul Constanţa, zonele predispuse accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni (fie că traversează regulamentar sau nu) sunt marile bulevarde. Pornind de la această realitate, un consilier local municipal a avansat ideea ca şi în oraş, nu numai în staţiunea Mamaia, să fie construite pasarele pentru pietoni. Zonele vizate de acesta sunt, într-adevăr, unele cu incidenţă mare din punct de vedere al accidentelor rutiere, însă, coincidenţă - sau nu?! - bulevardele cu pricina au "deschidere" către afacerile acestuia, respectiv ale unui coleg.

În noul mandat, primarul Radu Mazăre a invitat aleşii locali să vină şi ei cu idei de dezvoltare a municipiului. Consilierul local municipal Vasile Roşu s-a conformat, el discutând cu directorul din primărie, Ani Merlă, pe tema necesităţii construirii unor pasarele în oraş. El a motivat că nu doar în staţiunea Mamaia sunt necesare pasarele, ci şi pe bulevardele Aurel Vlaicu, în zona complexului Rovas (!), în dreptul pieţei de la CET (!) şi pe bulevardul 1 Mai. Iar acum, trecem la explicarea semnelor de exclamaţie din text: complexul Rovas este deţinut de fix consilierul municipal care a venit cu propunerea, Vasile Roşu (UNPR), în timp ce piaţa de la CET este în administrarea unui alt consilier municipal, Mircea Dobre (PSD), tatăl proaspătului deputat Mircea Titus Dobre (PSD). Consilierul Roşu a mai adăugat, referitor la această iniţiativă a sa, că nu este sigur că bugetul va permite astfel de investiţii, însă nu este exclus ca municipiul să atragă fonduri pentru lucrări edilitare. Pe de altă parte, trebuie menţionat faptul că bulevardul care străbate staţiunea Mamaia, acolo unde pasarelele vor deveni realitate, este în topul accidentelor rutiere. "Bulevardele sunt principalele locuri unde se înregistrează accidente rutiere cu pietoni, pe primele locuri se situează, din acest punct de vedere, staţiunea Mamaia, Lăpuşneanu, 1 Mai, Aurel Vlaicu. Sunt mari şi se circulă cu viteză. Se mai reduce viteza acolo unde sunt sensuri giratorii, însă în general lungimea şi lăţimea acestor bulevarde determină şoferii să mărească viteza, de unde şi accidentele", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Carmen Şerbănescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Adăugăm că, dacă nu este posibilă construcţia vreunei pasarele pe bulevradul Aurel Vlaicu, consilierul Vasile Roşu consideră că o soluţie o reprezintă montarea unor noi sensuri giratorii, poate unul chiar în faţa complexului Rovas. Sau, dacă nu, măcar sporirea atenţionării şoferilor că urmează o trecere de pietoni, prin montarea unor panouri luminoase ori a unor limitatoare de viteză.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108