REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pastorul Andrew Brunson va fi adus de armata americană în Statele Unite via Germania

Pastorul Andrew Brunson va fi adus de armata americană în Statele Unite via Germania

Replica API 12 octombrie 2018 | 00:00 141

Andrew Brunson

Pastorul american Andrew Brunson va fi adus înapoi în Statele Unite de armata americană via Germania, a declarat un important oficial de la Casa Albă, citat de CNN, relatează dpa şi Agerpres.

Oprirea în Germania se va face pentru o evaluare completă a stării de sănătate a pastorului Brunson, la baza forţelor aeriene americane din Ramstein, a precizat CNN.

Preşedintele american Donald Trump a confirmat eliberarea pastorului Brunson în câteva mesaje pe Twitter.

'Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă către pastorul Brunson şi sperăm să revină în curând în siguranţă acasă!', a scris Trump.

'Pastorul Brunson tocmai a fost eliberat. Va fi acasă în curând!', a scris el în cel de-al doilea mesaj.

Un tribunal turc din Aliaga, regiunea Izmir, a ordonat vineri eliberarea pastorului american Andrew Brunson, a cărui detenţie a provocat o gravă criză diplomatică între Ankara şi Washington. Instanţa de judecată a acceptat solicitările parchetului turc de a ridica măsura arestului la domiciliu şi interzicerea părăsirii teritoriului Turciei de către Brunson, care poate pleca astfel din ţară.

Brunson, 50 de ani, a părăsit tribunalul după şedinţa de judecată şi a mers la casa sa din Izmir însoţit de un convoi de maşini, a relatat un corespondent al AFP.

Avocatul său american Jay Sekulow a afirmat într-un comunicat că pastorul 'se pregăteşte să plece în SUA'.

Consilierul pe probleme de comunicare al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că hotărârea în procesul pastorului american Andrew Brunson arată că sistemul judiciar turc este independent şi imparţial, relatează dpa.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Erdogan intoarce turcia cu 200 ani inapoi. Se rasuceste un mormant Kemal Ataturk intemeietorul turciei moderne. Asa se intampla daca se unkiltesc predominant tampitii, trag societatea un jos. Re ati ai dracu cu basmalele voastre
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108