REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Patricia Kamolnick a venit să le dea lecţii dresorilor constănţeni

Patricia Kamolnick a venit să le dea lecţii dresorilor constănţeni

Replica API 6 octombrie 2011 | 00:00 131

Pregătire "made in America"

Pregătire "made in America"

Cei trei delfini care au încântat publicul larg toată vara sunt pregătiţi de ieri de Patricia Kamolnick, originară din din San Diego. Astfel, în următoarele săptămâni, Ni Ni, Chen Chen şi Pei Pei vor fi puşi nu numai la cură, dar vor învăţa o mulţime de giumbuşlucuri de la dresorul american.

În prima zi, aceasta a luat doar parte la orele de curs pe care instructorii români le-au ţinut celor trei mamifere. La doar câteva ore de monitorizare, Patricia Kamolnick a decis că femela Chen Chen este cam grăsuţă şi trebuie să intre urgent la cură de slăbire, asta în timp ce ceilaltţi doi delfini, Ni Ni şi Pei Pei, vor lucra mai mult ca de obicei. "Pentru că ne aflăm în prima fază a antrenamentelor, am hotărât să începem cu controlul medical, să le modificăm un pic alimentaţia şi mai târziu să lucrăm la exerciţii noi", a precizat ea. În ceea ce-i priveşte pe dresorii noştri, aceştia vor fi şcoliţi pe toată durata şederii la Constanţa a Patriciei Kamolnick. "Aşteptăm cu nerăbdare să ne dezvăluie noi tehnici de lucru cu mamiferele", a comentat dresoanea Dorina Coman. La rândul său, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Mânăstireanu, a declarat că specialistul american i-a observat deja pe toţi cum lucrează. "Acum am coborât milităria din pod. Trebuie să menţionez faptul că, încă de la ora 7.30, am avut primele sesiuni de control medical. Apoi, s-a intrat în sala de cursuri, s-au ţinut lecţii cu ajutorul unui videoproiector, pornind de la începuturile dresării delfinilor până-n zilele noastre", a subliniat el. În primă fază, le-au fost recalculate porţiile de hrană. Astfel, femelei Chen Chen i-a fost redus aportul caloric, iar celorlalţi le-a fost mărită cantitatea de proteine.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108