REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
18.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Patronul casei de amanet Garant a CERUT 200.000 DE LEI de la STAT

Patronul casei de amanet Garant a CERUT 200.000 DE LEI de la STAT

Replica API 22 martie 2021 | 00:29 8484

Virgil Dulea, patronul casei de amanet Garant, a chemat în judecată Statul Român prin Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției și Direcția Generala Regională a Finanțelor Publice Galați - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța solicitând suma de 170.486,23 lei. Afaceristul spune că această sumă a fost achitată, cu titlu de cheltuieli de judecată, în cauza ce a fost soluționată prin sentința penală ne 529/08.11.2017 rămasă definitivă prin respingerea apelului formulat de Ministerul Public, în sensul achitării reclamantului sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălare de bani.

Virgil Dulea

Motivarea cererii

În motivarea cererii, Virgil Dulea a arătat că a efectuat cheltuieli atât în faza de urmărire penală cât și în faza de judecată, avansând sumele necesare reprezentării în fața organelor judiciare cu ocazia diverselor acte de procedură efectuate de către Ministerul Public prin organele de cercetare penală, cât și sumele necesare efectuării expertizelor desemnate în cauză, atât în faza de urmărire penală cât și în faza de judecată. În acest sens, a precizat că valoarea totală a cheltuielilor avansate persoanelor care i-au asigurat reprezentarea-onorariu avocați, onorariu experți desemnați în cauză sau experți parte, în sumă de 170.486,23 lei, sume achitate pe întreaga procedură judiciară desfășurată contra acestuia.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut faptul că sesizarea organelor de urmărire penală cu privire la faptele constatate atunci când există indicii privind săvârșirea unor infracțiuni în legătură cu situații de fapt, a reprezentat întotdeauna o obligație impusă de către legiuitor organelor fiscale și subzistă și în prezent. În aceste condiții, simpla existență a unor indicii privind săvârșirea unor infracțiuni obligă organele fiscale să sesizeze organele de urmărire penale competente, în speță aspectele sesizate de către acestea fiind însușite de către organele de cercetare penale, prin întocmirea rechizitorului nr. 958/P/2007 din data de 06.05.2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Virgil Dulea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea a banilor. Împrejurarea că reclamantul a fost trimis în judecată, ulterior fiind achitat, nu constituie o faptă ilicită săvârșită de pârât, în condițiile în care nu rezultă vreo încălcarea a normelor legale în desfășurarea activității organelor fiscale. Instanța a respins cererea de chemare în judecată formulată de Virgil Dulea, ca neîntemeiată. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.

Cine este Virgil Dulea

Reamintim că Virgil Dulea s-a aflat, în urmă cu mai mulți ani, în centrul unui scandal de proporții. În 2007, în urma unor descinderi, oamenii legii, însoţiţi de Garda Financiară şi reprezentanţi ai OPC i-au confiscat peste 100 de kilograme de aur de la casa de amanet Garant, motivat fiind faptul că aurul nu avea documente justificative. Dulea a acuzat polițiștii că au furat o parte din aur. Au urmat ani de anchete, de procese, Dulea fiind trimis pentru evaziune fiscală și spălare de bani. În anul 2019, Dulea Virgil a fost achitat definitiv.

Citește și BUNURILE afaceristului Dulea rămân în CUSTODIA Trezoreriei statului!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine-i borfasul asta la drumul mare?!
3
0
Virgil Dulea este un om corect cu mare credinta in Dumnezeu.
0
13
Mare jigodie Dulea asta.
12
1
Nu se intreaba nimeni cum de la vandut chiloti din traista pe plaja a ajuns mare patron?!
16
0
Nu mai are bani de aparate?
5
1
Un hot ordinar de cea mai joasa speta!
8
2
cea mai mare parte din bani ia bagat bulea in gebul judecatorului,si uite asa injustitia castiga din nou
8
3
Daca era politician si mai ales din PSD nu mai scapa de vreo condamnare. Acolo se pricepe statul sa culeaga probe.
15
7
In Romania dreptatea se obtine greu . Eu am o mica afacere . Am avut de curand 2 controlae . Vreau sa spun ca inspectori din start se comporta cu tine de parca ai fost prins cu mana in buzunar . Nu au nici un fel de respect fata de cel care aduce plus valoare la bugetul de stat . Cand au constatat ca o firma mica nu produce evaziune , au fost foarte dezamagiti . Dar ca sa platesti totusi o amenda , iti gasesc tot felu de chichite si vrei nu vrei primesti o amenda , fie si de 1 000 de lei dar sa o primesti . Asta este statul Roman prin reprezentanti sai .
45
0
Omul a avut banii necesari pt a se apara , dar ce te faci daca te prinde necazul cu punga goala?De ce dreptatea la noi s obtine cu onorarii grase?Cum se explica diferentele dintre onarariile de pe piata si cele ale apararii facute prin asistenta gratuita.?Se mai poate vorbi de egalitate in fata legii?Greu de explicat de ce recurg la avocati si magistratii care au probleme in justitie
32
0
Mokanes tzigoina muye
6
15
Si militianul escroc Paul Constantinescu care a furat o parte din aurul confiscat ce face? Pe el nu-l pune nimeni la plata?
35
4
Pulea fute la Vivo pe varianta.
11
3
Alt machedon cu harfe de mafiot.....fara machedoni in cta si in functii publice...nu sunt fan,dar imi place lozinca
28
15

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468