REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Patronul Damen, în urma întâlnirii cu ministrul Economiei: „Șantierul Mangalia trece printr-o perioadă dificilă”

Patronul Damen, în urma întâlnirii cu ministrul Economiei: „Șantierul Mangalia trece printr-o perioadă dificilă”

Replica API 14 septembrie 2018 | 01:12 419

Proprietarul Damen Shipyards Group, Kommer Damen, s-a aflat, săptămâna trecută, în România, ocazie cu care a avut o întrevedere cu ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, printre altele fiind discutate și aspecte privind Șantierul Naval Damen Mangalia. De menționat că, în acest moment Damen Shipyards Group deține 49% din acțiuni, iar Guvernul României, 51%.

În cadrul discuției, s-a subliniat faptul că industria navală este un subiect de interes strategic pentur România, astfel că relația dintre cele două părți, Ministerul Economiei și Damen Shipyards Group trebuie să vină în sprijinul dezvoltării industriei construcțiilor navale din țara nostră.

„Șantierul din Mangalia este foarte important pentru Grupul Damen deoarece va permite diversificarea gamei lor de produse, în special în direcția construcției de nave de dimensiuni mari cu valoare adăugată mare, cum ar fi navele de croazieră. Cea mai importantă informație pe care am primit-o de la dl. Damen este cea cu privire la viitorul forței de muncă a acestui șantier”, a declarat ministrul Dănuț Andrușcă.

În urma întâlnirii, președintele Damen a afirmat: „Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a mulțumi personal ministrului Andrușcă, pentru rezistența, determinarea și perseverența ministerului, și pentru relațiile de încredere reciprocă pe care echipele noastre le-au susținut pe parcursul acestui proces. Având în vederea starea actuală a șantierului, ne confruntăm cu o perioadă dificilă. Cu toate acestea, cu susținerea deplină și continuă a Guvernului României și a oportunităților comerciale contractate, avem convingerea că situația financiară a șantierului va fi restaurată, iar angajarea de personal stabilizată. Nu numai că vom oferi condiții de muncă mai bune forței de muncă românești, dar am discutat de asemeni și îmbunătățirea condițiilor sociale, prin renovarea și modernizarea cantinelor și a anexelor sociale din șantier”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corruptie-onderzoek-verkopers-van-scheepsbouwer-damen-doen-wereldwijd-verdachte-betalingen-a2687740.
3
0
Mai Ursache sunt de acord ca Andrusca are o fata de papagal si cand vorbeste nu depaseste nivelul de gibon dar de ce sa conduca discutiile si santierul un economist care nu stie cum il cheama si nu un inginer specialist in domeniul naval. Credeti ca partea coreeana era proasta cand in managementul santierelor navale in clusiv la cel din Mangalia foloseau numai ingineri coreeni si romani?!
0
1
Asa de competent este Andrusca asta ca-ti vine sa vomiti. La intalnirea cu olandezul trebuia sa participle un economist foarte bun si sa fie patriot,nu o plevusca asa cum e Andrusca. Cu alte cuvinte,olandezii vor face cum ii taie capul,asa cum au facut si coreenii,bazandu-se pe aceiasi pupincuristi cunoscuti de cand e santierul,pa obedienti si mucosi gata sa dea cu noroi in angajatii romani ca de obicei. Important este ca sa se atraga investitori seriosi pentru orasul asta,sa nu mai depindem de acei cinici sinistri locali si de hachitele oricarui ar fi bulibasa santierului.
5
0
A venit omul sa dea spaga respectiva , pentru contractul cu corvetele. Ca in octombrie-noiembrie se anunta castigatorul.
10
0
asa sunt toti care vin sa investeasca, e o perioada dificala si ceva facilitati fiscale ar fi bine venite!!! sictir
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108