REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Patronul de la Euro Arhive a recidivat: prins în flagrant luând mită pentru eliberarea unei adeverinţe

Patronul de la Euro Arhive a recidivat: prins în flagrant luând mită pentru eliberarea unei adeverinţe

Replica API 8 septembrie 2013 | 00:00 377

S-a bucurat la 800 de lei de la un bărbat grav bolnav

S-a bucurat la 800 de lei de la un bărbat grav bolnav

Viorel Dărăban, patronul Euro Arhive SRL - societatea care a preluat arhivele fostelor CAP-uri şi IAS-uri - a fost prins, sâmbătă, 7 septembrie, în flagrant, în timp ce primea mită pentru eliberarea unei adeverinţe necesare pensionării. Administratorul fostelor arhive ale CAP-urilor şi IAS-urilor a condiţionat furnizarea documentelor solicitate de un constănţean de plata unei sume de bani.

Mai exact, fostul colonel de Jandarmerie Dărăban a solicitat de la Gheorghe Butcaru, un bărbat cu handicap sever, netransportabil, fost muncitor la IAS Cogealac, suma de 800 de lei pentru eliberarea unui document necesar pensionării. În cursul zilei de sâmbătă, Butcaru şi-a trimis soţia la întâlnire cu Dărăban, dar între timp a anuntat şi autorităţile. Dărăban a fost prins în timp ce lua banii, deşi, conform legii, eliberarea unor astfel de adeverinţe este gratuită. De altfel, Dărăban nu este la prima situaţie de acest gen. El a mai fost prins luând mită, într-o situaţie similară, şi în martie 2012, dar şi în noiembrie 2012, când a fost trimis în judecată cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a considerat că Dărăban nu reprezintă pericol public, asa că a fost judecat în stare de libertate, fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Pe rolul instanţelor, apare că Dărăban a făcut recurs faţă de sentinţă, pe care o consideră prea mare.

Revenind la flagrantul de sâmbătă, coordonat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, facem precizarea că Dărăban a fost reţinut pentru 24 de ore şi trimis în judecată. Si de această dată procurorii au solicitat instanţei măsura arestului preventiv.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108