REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Patru militanţi pro-Maduro care ocupau de săptămâni ambasada Venezuelei de la Washington au fost arestaţi

Patru militanţi pro-Maduro care ocupau de săptămâni ambasada Venezuelei de la Washington au fost arestaţi

Replica API 18 mai 2019 | 00:00 346

Patru protestatari care sprijineau guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro au fost arestaţi joi în ambasada Venezuelei din Washington, a anunţat Departamentul de Stat, relatează dpa şi AFP.

Poliţiştii au pătruns în ambasadă şi au reţinut patru indivizi care erau ultimii dintr-un grup de susţinători care se aflau la ambasadă de săptămâni de zile, potrivit Code Pink, un grup care îi reprezintă pe protestatari.

Cei patru s-au descris drept "protectori ai ambasadei" care locuiau şi lucrau în ambasadă la invitaţia guvernului venezuelean ales, a scris Code Pink pe site-ul său. Ei au spus că se aflau acolo pentru a păzi ambasada de susţinătorii "de dreapta" ai liderului opoziţiei Juan Guaido.

Ministrul de externe venezuelean Jorge Arreaza a reacţionat la aceste evenimente pe Twitter.

"Reprezentanţa noastră diplomatică de la Washington a fost invadată astăzi în cadrul unei acţiuni a poliţiei fără precedent", a scris Arreaza. El şi Code Pink susţin că acţiunea a încălcat Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice. Arreaza a adăugat că protestatarii se aflau în ambasadă "cu permisiunea noastră".

Carlos Vecchio, reprezentantul liderului opoziţiei Juan Guaido, a salutat pe Twitter "eliberarea" ambasadei, "făcută posibil datorită luptei diasporei venezuelene".

Protestul a început în aprilie cu peste 20 de militanţi în interiorul ambasadei. Edificiul a fost în prealabil părăsit de personalul diplomatic, rechemat la Caracas de preşedintele socialist Nicolas Maduro. Numărul protestatarilor a scăzut gradual.

SUA şi alte circa 50 de ţări l-au recunoscut pe Guaido drept preşedinte al ţării. Liderul opoziţiei s-a autoproclamat preşedinte interimar în ianuarie, încercând să-l înlăture de la putere pe Nicolas Maduro.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108