REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Patru tenori ai României vor încânta spectatorii Teatrului "Oleg Danovski"

Patru tenori ai României vor încânta spectatorii Teatrului "Oleg Danovski"

Replica API 5 aprilie 2014 | 00:00 184

Titluri de referinţă din istoria operei universale

Titluri de referinţă din istoria operei universale

Luna aprilie poate fi numită "Luna Tenorilor". Pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa vor fi invitaţi cei mai reprezentativi tenori ai Operelor Naţionale din România. Titlurile reprezentate sunt titluri de referinţă din istoria operei universale, dar şi realizări importante din repertoriul curent al Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski".

Astfel, în data de 06 aprilie vom avea deosebita bucurie de a-l revedea, ca invitat, pe tenorul Robert Nagy, de la Opera Naţională din Bucureşti, care alături de Ala Cheptini, Florin Diaconescu, Roxana Bageac, Constantin Acsinte, Bogdan Sandu, Doru Iftene, Marius Eftimie şi Laurenţiu Severin vor prezenta pentru a doua oară pe scena Teatrului ultima premieră de succes, opera "Turandot" de G.Puccini, în regia doamnei Alice Barb şi scenografia doamnei Adriana Grand. La pupitru se va afla maestrul Gheorghe Stanciu. În data de 12 aprilie publicul constănţean se va delecta cu spectacolul "Rigoletto" de G.Verdi. În rolul Ducelui de Mantua il puteţi aplauda pe tenorul Florin Guzga de la Opera din Iaşi. Alături de el vor interpreta minunatele şi dramaticele roluri Mădălina Sandu, Constantin Acsinte, Lucia Mihalache. Conducerea muzicala aparţine maestrului Radu Ciorei. Pe data de 26 aprilie, în spectacolul "Tosca" de G.Puccini avem parte de o distribuţie de excepţie. Tenorul invitat, Bogdan Zahariea de la Opera din Timişoara va străluci pe scenă alături de soprana Drăgana Radakovic, din Serbia şi baritonul Ştefan Ignat, din Bucureşti. Spectacolul se va desfăşura sub bagheta maestrului Koichi Inoue, din Japonia. Pe data de 27 aprilie, în spectacolul "Trubadurul" de G.Verdi, îi veţi putea aplauda pe tenorul Constantin Nica, de la Opera din Cluj, alaturi de soprana Elena Rotari, mezzosoprana Georgeta Grigore, din Craiova şi baritonul Ştefan Ignat, din Bucureşti. Conducerea muzicală aparţine maestrului Pierre Walter, din Franţa.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108