REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Paul Foleanu: Tentativă de rectificare fictivă, încercată de primarul Cristian Radu

Paul Foleanu: Tentativă de rectificare fictivă, încercată de primarul Cristian Radu

Replica API 6 aprilie 2016 | 00:09 250

Reacţia PSD, după şedinţa de consiliu de ieri de la Mangalia:

„Prin rectificarea propusă în şedinţa de consiliu de ieri, 4 aprilie ac, primarul Cristian Radu a descoperit că cetăţenii şi agenţii economici municipiului vor plăti în anul 2016 taxe şi impozite cu 9 milioane de euro mai mult decât anii precedenţi, in conditiile in care taxele si impozitele locale, pe anul 2016, au fost diminuate de catre Consiliul Local.

Această sumă de 9 milioane de euro a fost înregistrată la capitolul venituri şi distribuită pe cheltuieli electorale.

Îi amintesc primarului că, în urmă cu o lună, când am aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Mangaliei, am prevăzut suma de 2 milioane de euro pentru demararea programului de asfaltări în municipiul Mangalia. Până în prezent, primarul nu a făcut niciun demers pentru încheierea contractului de execuţie cu o societate de asfaltări şi nu intenţionează să înceapă reabilitarea drumurilor din Mangalia.

Motivul invocat, respectiv lipsa banilor necesari lucrărilor de asfaltare, este unul fals şi încearcă să inducă ideea că dacă noi, consilierii locali, nu am aprobat rectificarea de buget fictivă, nu poate începe această investiţie de care municipiul are mare nevoie.

În ceea ce priveşte cheltuielile solicitate de serviciile subordonate Consiliului Local, respectiv ADPP şi Serviciul de Asistenţă Socială, le amintesc directorilor acestor instituţii că le-am aprobat bugetele de venituri şi cheltuieli acum o lună.

Dacă aceştia nu şi-au prevăzut în bugete cheltuielile necesare funcţionării pentru întreg anul 2016, este o problemă de management din partea lor, Consiliul Local Mangalia neavând nicio responsabilitate în acest sens.

Toate aceste declaraţii false ale primarului şi directorilor din subordine se înscriu într-un plan de manipulare şi dezinformare a cetăţenilor cărora doresc să le distragă atenţia de la modul incompetent în care îşi ocupă funcţiile, dar şi de la proasta gestionare a banului public, risipit pe lucrări şi servicii care nu şi-au arătat eficienţa.

Nu în ultimul rând, primarul încearcă pe toate căile să amăgească oamenii că lucrările ce se execută, în prezent, în oraş se realizează din fonduri europene, când, în realitate, reabilitarea Aleii Teilor şi Parcul Ever Green se derulează din banii publici, tot ca urmare a prestaţiei deplorabile a „gospodarului” Cristian Radu.

Ii solicit public primarului Mangaliei, sa inceteze cu aceste deinformari si sa demareze in regim de urgenta lucrarile de asfaltare a drumurilor din oras si statiuni!”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108