REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pavel Năstase, ministrul Educaţiei: Suntem la coada clasamentului la evaluările internaţionale

Pavel Năstase, ministrul Educaţiei: Suntem la coada clasamentului la evaluările internaţionale

Replica API 3 mai 2017 | 00:49 450

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, marţi, că România se află în coada clasamentelor competiţiilor internaţionale, apreciind că este necesară motivarea tinerilor pentru a putea obţine performanţe în astfel de evaluări educaţionale. Pavel Năstase a precizat că, spre exemplu, la testarea PISA, elevii din Albania au primit cinci dolari pentru a rămâne în sală până la sfârşitul testului.

"Avem, în zona învăţământului preuniversitar, evaluări internaţionale care ne poziţionează pe locuri mai la coada clasamentului şi nu cred că este tocmai potrivit, pentru că avem tineri talentaţi, bine pregătiţi. Avem tineri foarte talentaţi, avem în corpul profesional oameni foarte bine pregătiţi", a spus ministrul Educaţiei, la o dezbatere privind politicile pentru tineret.

Pavel Năstase a spus că, spre exemplu, la testarea PISA, desfăşurată la nivel internaţional, în Albania, elevii au primit cinci dolari pentru a fi motivaţi să rămână până la finalul testului.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se vad rezultatele si e si normal, cand nu platesti un serviciu, nu il ai. Cand dai salarii mici atragi neica nimeni in sistem, cand platesti cum trebuie, poti avea si pretentii...
0
0
Dupa ce ca platiti pentru elevi transportul,cornuri,lapte,ciorbe si alte tampenii mai lipseste sa le dati haine si diurna pentru prezenta si bonusuri pentru nota cinci.Bravo ba,pentru asa scoala profesorii nu trebuie castige mai mult ca elevii ptr ca n-are rost.
1
1
Sa vezi cum o fi cand diplomele de licenta obtinute prin absenta totala de la cursuri, vor fi puse pe masa de asa-zisii specialisti.Ati facut conf.si profesori cu buletinul si acum sa culegeti roadele!!
3
0
Pt ministrul educatiei..sa gandesti asa este penibil. Nu educi copiii astfel. Eventual ii inveti doar ca sunt o turma ieftina si ca doar prezenta conteaza. Asteptam masuri decente..idei destepte!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108