REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Pe BABA NOVAC, TROTUARELE arată exact ca acum 4 ani

Pe BABA NOVAC, TROTUARELE arată exact ca acum 4 ani

Replica API 7 noiembrie 2020 | 00:00 2074

A fi pieton în municipiul Constanța este o adevărată aventură. Puține sunt străzile cu trotuare reabilitate, moderne, pe care se poate circula în condiţii de siguranţă. Bineînțeles, dacă nu sunt ocupate de autoturismele parcate. În rest, trotuarele sunt pline de gropi, de denivelări şi bălării. Dovadă sunt imaginile care arată că în ultimii 4 ani de zile, sub administraţia PSD-istă a lui Făgădău, nu s-au făcut prea multe lucrări. De această dată, luate în vizor sunt trotuarele de pe Baba Novac, care arată, în 2020, la fel ca în 2016, poate chiar mai rău întrucât în aceşti ani autorităţile nu au inervenit pentru a le “salva”. Trotuarele nu au mai fost reabilitate de ani buni, iar dacă nu dau din groapă în groapă pe trotuar, constănţenii trebuie să meargă pe carosabil, din cauza autoturismelor parcate până în garduri.

Trotuarele arată exact ca acum 4 ani

Cu toate că cetăţenii se plang de ani de zile de starea în care se află trotuarele de pe acestă arteră intens circulată, fosta administraţie locală nu s-a sinchisit să schimbe în bine lucrurile.

Dacă în 2016, când Decebal Făgădău a fost ales primar al Constanţei, trotuarele arătau ca după bombardament, cu pavele lipsă, cu pământ şi iarbă, iată că în 2020, după 4 ani în care Constanţa ar fi putut evolua, lucrurile stau la fel, chiar mai rău. Odată cu trecerea timpului, acestea s-au deteriorat şi mai mult, lucru ce se poate observa şi în imagini.

Obligaţi să circule pe carosabil

Indiferent de ora din zi, traficul auto pe această arteră este intens, având în vedere că face legătura cu varianta Constanței. Din cauza stării degradate în care se află trotuarele, care nu au mai fost reabilitate de ani buni, arătând ca după război, cu gropi și denivelări, locuitorii din acea zonă ajung să se deplaseze pe partea carosabilă, punându-şi viaţa în pericol.

Locuitorii zonei sunt nevoiţi ca în fiecare zi din viaţa lor să parcurgă traseul pe trotuarele sparte, mai ceva ca pe uliţă. Gropile, pavelele denivelate şi căzute din cauza ploilor şi bordurile sparte îi trimit pe pietoni direct pe stradă.

Aceştia se tem că în orice moment ar putea fi loviți de vreo mașină.

Citeşte şi:

Trotuarele sparte de pe Baba Novac, un calvar: „Împărţim strada cu şoferii!”

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va invit pe bulevardul Mamaia. Din 1989 aici doar s a spart si apoi s a peticit!
3
0
Ca sa intelgem bine o data si pentru totdeuna!!! Bani nu sant pentru asa ceva,bani sant numai pentru jigodiile de politicieni cu ville lor si sampanile care le beau cu fetitele
6
0
trotuarele de pe baba novac nu sunt aranjate de peste 20 de ani. Era primar Mazare si n-a facut nimic, a venit raia de Fagadau si n-a facut nimic. Ma mir ca n-ati gasit masini parcate pe trotuare.
11
1
Ati avut noroc sa gasiti trotuarele goale,de obicei sunt pline de masini parcate pe ele si noi mergem pe sosea...oare ce face politia locala? Aaa,mi-am adus aminte...ii hartuieste pe locatarii de la blocurile din zona...la comanda mafiotilor locali!!!!
10
1
Si cum arata cimitirul uman de pe str. Baba Novac. Pe doua laturi este plin de moloz si deseuri menajere. Administratorul cimitirului nu se simte deloc. Politia locala nu il deranjeaza.
8
0
Cred ca te-ai plimbat intre Poporului si Dezrobirii!
3
0
Pai strategia a fost ca sa se intervina pe arterele principale ca sa vada lumea ca se munceste. Pai la Confort Urban directorii si sefii au salarii de te doare capul . Oare de unde?
8
1
Voi credeti ca numai in coiciu sunt astfel de trotuate. Va inselati. Se vede treaba ca nu prea ati mers pe jos prin oras. Sunt strazi nu numai trotuare care arata ca dupa bombardament.
7
0
Insistati cam mult pe subiect si reformulati de 20 de ori. Am inteles ideea, noi cititorii, problema este ca nu intelegeti nici voi scriitorii si nici cetatenii din zona care au facut sesizare catre dvs. Sunt multe alte artere principale ce trebuie reabilitate, se lucreaza continuu prin oras, mai bine scrieti in articol si unde se pot adresa ptr a depune o cerere in acest sens. Aplicatii mobile conectate la institutiile statului sau adresele sediilor. As scrie eu dar nu sunt angajat Replica...
1
3
Si pe str Mihail Jora vis a vis de blocurile lui Mazare intre Caudela si Bobescu , constructorii de blocuri s-au facut proprietari si pe trotuarul care exista inainte si pe care l-au astupat si ascuns. Ei da...mergeti pe sosele...ce va trebuie trotuare
4
0
Eu am trecut pe Bana Novac si sunt reabilitate si e plin de stalpisori, nush de unde ati scos pozele astea, probabil de la Energia de pe undeva
3
11
Mai rau ca acum 8 ani
8
0
Arata ca acu 40 de ani.
8
0
De atatia ani nu sunt trotuare din zona blocurilor noi spre centrul comercial Vivo.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108