REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Pe băncile inteligente nu se așează decât praful. Video

Pe băncile inteligente nu se așează decât praful. Video

Georgiana BOGLEA 29 martie 2024 | 00:00 2705

Mobilierul urban din municipiul Constanța a fost modernizat, dar la o privire mai atentă, nu riscă nimeni să se așeze pe noile bănci montate de curând... poate doar praful. Acest lucru poate fi observat și în zona Far sau în zona Dacia unde au fost montate bănci inteligente. Încă din luna noiembrie a anului 2023 pe bulevardele reabilitate au început să apară bănci și stații de transport public inteligente, care însă nu sunt încă funcționale.

Pe bancile inteligente nu se aseaza decat praful. Video bancă inteligentă

Băncile inteligente montate în Constanța au atras atenția locuitorilor de la malul mării, deși sunt inteligente, dotate inclusiv cu porturi de încărcare USB, unde oamenii își pot încărca telefoanele mobile, și folosesc energia solară fiind echipate cu panouri care captează energia solară. Nimeni nu riscă să se așeze pe ele, dat fiind faptul că, în permanență, sunt murdare și neigienizate. Sunt pline de praf și de excremente de la pasări.

Pe bancile inteligente nu se aseaza decat praful. Video

În cadrul proiectelor de modernizare și reabilitare a marilor bulevarde, pe unele sectoare de drum au început să se monteze mobilierul urban. Astfel, pe șoseaua Mangaliei, bulevardul Ferdinand, bulevardul Alexandru Lăpușneanu sau pe Bulevardul 1 Mai, au început deja montarea băncilor inteligente.

Pe bancile inteligente nu se aseaza decat praful. Video

„Tot mobilierul smart este alimentat cu energie solară, oferă posibilitatea înmagazinării energiei pentru pe timpul nopții și pentru zilele înnorate, are senzori pentru măsurarea calității aerului, posibilitate de încărcare wireless, funcție WiFi și porturi de încărcare USB. Astfel, cât așteptaţi autobuzul, vă puteţi încărca și telefonul ori vă puteţi folosi de funcția Wi-Fi pentru a naviga pe internet”, au precizat reprezentanţii municipalităţii în luna noiembrie a anului 2023.

Pe bancile inteligente nu se aseaza decat praful. Video

„Sunt puse degeaba. Bani aruncați. Sunt bune doar de admirat. Nimeni nu s-a așezat pe ele, nimeni nu le-a utilizat“, a declarat un cetățean revoltat. „Mai bune sunt celelalte vechi. Astea noi sunt în permanență murdare. Păcat că sunt frumoase, ne trebuie și aspect, dar și utilitate“, a spus un alt cetățean.

Cine ar trebui să se ocupe de întreținerea acestor bănci?

Am contactat reprezentanții Primăriei Constanța pentru a afla cine este responsabil pentru întreținerea băncilor, iar aceștia au declarat că „momentan lucrarea se află în subordinea antreprenorului“

Pe bancile inteligente nu se aseaza decat praful. Video bancă inteligentă

Adică, Primăria Constanța nu a făcut, încă, recepția, așa că nu poate interveni în vederea igienizării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Băncile alea nu doar că-s murdare tot timpul, dar nici nu te poți așeza pe ele că-ți îngheață fundul pe sticla aia rece. Nu de proști le-au făcut cei dinainte din lemn.
3
0
Pai sa se aseze primarul!! Sau nu are curaj, stiind ca va fi scuipat de catre trecatori??
8
1
Poate faceti un articol si despre trecerile de pietoni de pe strazile adiacente bulevardului Lapusneanu, marcate si vopsite cu n***u la cateva zile! Cine plateste marcajul si neutralizarea acestuia? Legat de marcajele efectuate in tot orasul...vopseaua folosita parca este var diluat care dupa cateva saptamani devine...o amintire! Unde sunt marcajele de altadata ???
12
1
chelului ii trebuie tichie de margaritar, nebunii trebuie dusi la palazu mare! la trocadero de doi ani de zile nu a fost nici o banca. inainte erau cite 3 banci in fiecare colt al intersectiei, erau trandafiri, gard viu. unele casete aveau vegetatie(pomi, flori) pusa si intretinuta de locatari, firme. au ras tot si dupa 2 ani au pus niste puieti, flori. flori au pus si acum 4 ani, nu lea-au udat si au murit toti. este o rusine de oras, ca aspect.
15
2
Dacă nu s -a făcut recepția de ce s - au dat banii ? Inteligente nu sunt băncile ci funcționarul care a fost "obligat "sa le cumpere
14
1
Amenajarile executate pe bulevardele Mai, Ferdinand, Mangaliei lasa de dorit prin materialele utilizate de p*****a calitate , lucrari executate lasa de dorit , a ramas spatiu intre trotuar si gardul viu unde un copil se poate accidenta, la fel si intre trotuar si constructii. Cand le veti remedia?. In parcul de la gara se executat toaletarea copacilor si lasa de dorit , au ramas copaci ne toaletati s-au taiati.Cine controleaza cum se executata lucrarile si ce mai este necesar sa arate bine.
15
3
Multumim chitacului pentru uratenia si stilul comunist aplicat.
24
4
A încasat cine trebuia sumele care trebuiau.cine sa se fi gîndit si la utilitate.Banul conteaza si atiit.Anul asta scăpăm de Vergil si totul va fi ok
28
4
Vine următorul primar hot si le schimba. Așa se poartă. Se va reasfalta iar, pentru ca așa se fură banii cel mai ușor, prin asfaltări, borduri și parcuri. Deja, candidatul penelist din partea AUR (mai nou “naționalist” deghizat) Ovidiu Cupsa, a venit cu planuri de genul. Astea sunt singurele lor planuri pentru oraș, planuri pentru ei de fapt, politrucii care vin pentru funcții și bani și ciordeală.
32
4
Au montat-o si au venit baietii cu dalele, jaleee
28
0
Mangla clara... au platit probabil de 10 ori cat costa in realitate si au luat si ei un ciubuc acolo Au tupeu sa justifice pretul ridicol ca e mobilier smart ... probabil o sa se faca si un contract ridicol de "Servicii de mentenanta mobilier smart" si in 1 - 2 ani le schimbi pe toate ca nu au rezistat la umiditate... sau cine stie ce aberatie
37
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108