REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

"Pe strada Traian nu se demolează blocurile şi nici nu este în plan vreun sens giratoriu"

"Pe strada Traian nu se demolează blocurile şi nici nu este în plan vreun sens giratoriu"

Replica API 17 septembrie 2011 | 00:00 123

Reprezentanţii Primăriei Constanţa, consternaţi de "miturile" de pe Valea Portului:

Reprezentanţii Primăriei Constanţa, consternaţi de "miturile" de pe Valea Portului:

Locatarii de pe strada Traian trăiesc cu spaima unui posibil cutremur, cu teama că cineva are în plan demolarea blocurilor A5 şi A6 şi cu nemulţumirea că trebuie să comande, pe banii lor, o expertiză de risc seismic. Discuţiile între constănţenii care locuiesc în zona amintită sunt extrem de interesante şi este clar că cineva trebuie să le spună ce se va întâmpla, pentru a potoli isteria: "Nu ştim ce au de gând să facă (reprezentanţii primăriei şi constructorii mall-ului de pe Valea Portului -n.r.). Dacă vine un cutremur, fie el cât de mic, noi ne prăbuşim primii. Poate aşa le vom atrage atenţia", ne-a declarat un locatar.

Îngrijorarea oamenilor a fost amplificată după ce reprezentanţii Inspectoratului în Construcţii anunţau, anul trecut, că blocurile A5 şi A6 sunt uşor înclinate, iar dacă Valea Portului nu este consolidată mai rapid prin finalizarea construcţiei mall-ului din zonă, nu este exclus ca imobilele să ajungă în mare. Tot la acea dată, Inspectoratul în Construcţii constata că nici soluţia abordată de constructorul mall-ului nu este corectă. Au apărut şi probleme în ceea ce priveşte investitorul şi constructorul, în sensul că efortul financiar a devenit, brusc, prea mare în condiţii de criză. În prezent, lucrările au fost reluate, urmând ca Harborside Imobiliare să dea Constanţei World Trade Center - cel mai mare mall plus complex de birouri din oraş. Dar, până când lucrările vor fi gata, locatarii din zonă tot nu au linişte, comentând că nu se prea lucrează la mall, în plus, ei aud tot felul de zvonuri care îi panichează: "Nu ştiu ce au de gând să facă. Dacă vine un cutremur, fie el cât de mic, noi ne prăbuşim primii. Poate aşa le vom atrage atenţia", afirmă vizibil supărat Jindoveanu Ion. Locatarii blocurilor A5 şi A6 spun că au bătut la toate uşile instituţiilor constănţene, dar s-au lovit de acelaşi răspuns: "Nu este de competenţa noastră".

Preţul apartamentelor, la jumătate

Tot între locatarii circulă şi zvonul cum că s-ar plănui demolarea blocurilor A5 şi A6, pentru lărgirea străzii aşa încât să fie construit şi un sens giratoriu! Ana Andron, o altă locatară a blocului cu probleme A5, declară: "Asta ne mai lipsea, să se îngreuneze circulaţia în loc să se ocupe de problema noastră, care chiar este mult mai importantă. Autorităţilor nu le pasă", afirmă aceasta. Există şi locatari care vor să-şi vândă apartamentele, îngroziţi de viitorul blocurilor din zonă. Numai că, arată administratorul blocului A5, Veronica Petcu, după surparea străzii Traian, apartamentele au ajuns să fie vândute la jumătate de preţ din valoarea lor reală. Astfel, dacă un apartament cu 3 camere se vindea şi cu 80.000 de euro, acum dacă se vinde cu 40.000: "Abia a reuşit să vândă o vecină de vis-a vis apartamentul cu 3 camere, cu îmbunătăţiri, cu 43.000 de euro acum câteva luni. Până să înceapă lucrările se vindeau şi cu 80.000 de euro", a afirmat Veronica Petcu. Toate discuţiile dintre vecini, arătate mai-sus i-au lăsat pe reprezentanţii Primăriei Constanţa... cu gura căscată! "Cine împrăştie zvonurile astea? Nici vorbă să se aibă în plan demolarea blocurilor. Se lucrează din câte ştiu, investitorul nu a dat faliment şi nu a existat nici o discuţie în sensul realizării un sens giratoriu", a spus viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău.

Camer NEGIP, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108