REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pedepse ASPRE pentru torționarii moderni de animale

Pedepse ASPRE pentru torționarii moderni de animale

Replica API 6 aprilie 2017 | 00:00 561

Până la 10 ani de închisoare

Până la 10 ani de închisoare

Torturarea sau uciderea animalelor ar putea fi pedepsită în România chiar şi cu zece ani de închisoare. Cazurile mai puţin grave ar urma să fie sancţionate în continuare cu amenzi, dar şi valoarea acestora ar putea fi mărită, de la 3.000, la 10.000 de lei. E obiectivul unui proiect de lege, depus de mai mulţi parlamentari. Aceştia n-au încă acordul tuturor colegilor, care atrag atenţia că, astfel de condamnări se dau în cazuri de viol sau vătămare corporală. Pentru că membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor n-au ajuns la un punct comun, dezbaterile au fost amânate pentru două săptămâni. Proiectul de lege a trecut tacit, anul trecut, de Senat, iar Camera Deputaţilor e for decizional. Iniţiatorii proiectului de lege vor ca uciderea cu intenţie a unui animal să fie pedepsită cu închisoare, de la 2 la 7 ani. Tot atâţia ani de detenţie ar urma să rişte şi cei care organizează lupte de animale sau le torturează. Pedepsele ar urma să fie aceleaşi şi pentru persoanele care mutilează necuvântătoarele - e vorba, în special, de ce care le taie urechile, cozile sau corzile vocale. În cazul în care autorul faptelor e chiar proprietarul sau crescătorul animalului, condamnarea poate ajunge până la 10 ani. Cazurile mai puţin grave ar urma să fie sancţionate în continuare cu amenzi, dar şi valoarea acestora a fost mărită, de la 3.000, la 10.000 de lei. Pentru că membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor n-au ajuns la un punct comun, dezbaterile au fost amânate pentru două săptămâni. Proiectul de lege a trecut tacit, anul trecut, de Senat, iar Camera Deputaţilor e for decizional.

Animalele chinuite sunt la ordinea zilei

Un localnic a surprins cum un câine a fost chinuit până a sângerat la Năvodari chiar de către firma de ecarisaj, pe 6 martie a.c. Totul s-a întâmplat pe strada Nuferilor, bloc 35 Est. În filmare se vede clar că animalul a fost chinuit. Totuși, hingherii i-au spus tânărului care a surprins totul cu telefonul că avea o rană mai veche, însă acesta a punctat clar că animalul, care își face veacul la adresa de unde a fost prins, nu avea nicio rană mai veche. La final, câinele a fost băgat în duba celor de la ecarisaj și dus mai departe la adăpost. Un alt cetățean a surprins imagi cu un grup de țigani care împingeau o căruță... cu un cal leșinat, tot la Năvodari, pe 26 martie! Animalul părea epuizat. După spusele martorilor, acele persoane sunt cunoscute pentru faptul că merg în zona canalului și taie copaci pentru lemne. Ce este halucinant este faptul că în timp ce împing căruța cu animalul inconștient, o mașină de poliție trece pe lângă ei și își continuă drumul fără să îi oprească.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da sa f iti place? al dracu prost ce esti. de cand esti tu ma sef peste corpul femeilor? taran prost
2
1
Dar pentru avortul copiilor vostri, ce pedepse suportati?
1
1
Pentru ca totusi pedepsele pentru torturarea si uciderea unor oameni sunt destul de mari,sunt persoane care isi satisfac dorinta de a chinui si ucide, pe alte fiinte fara aparare. Aceste fapturi cu aspect umanoid pot ucide sau chinui lejer oameni, daca au ocazia,fara nici o remuscare. Nu cred ca doar amenzile sau parnaia rezolva cazul unor insi cu grave probleme psihopatologice pe langa lipsa acuta de educatie ,fie ea si primara. Zici ca sunt oameni dar de fapt sunt niste monstri care seamana cu omul.
2
2
trebuie verificat acest comentariu bentu ,poate este adevarat .autoritatile sa ia masuri
2
1
mergeti la ferma de la basarabi sa vedeti meciuri de caini si pariuri!!!!!la domnul IANCU sa vedeti cata lume aleasa vine , fane zbant ,doru aida petrica iordache si binentele lumea cu epoleti
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108