REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Penitenciarul Tulcea "călcat" din nou de mascaţi: infractorii care acţionau în Constanţa au dat şi alte bufuri!

Penitenciarul Tulcea "călcat" din nou de mascaţi: infractorii care acţionau în Constanţa au dat şi alte bufuri!

Replica API 13 mai 2017 | 00:00 346

După ce oamenii legii de la malul mării au descins la Penitenciarul Tulcea și au destructurat o grupare infracțională care dădea țepe prin metoda Accidentul, iată că au urmat și alte descinderi. Astfel în urma celor 10 percheziții efectuate joi, 11 mai, cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor în Penitenciarele Galați și Tulcea, precum și pe raza județelor Ialomița și Călărași, au fost reținute 8 persoane bănuite de comiterea mai multor înșelăciuni.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, la data de 11 mai a.c., au descins la mai multe adrese din Călărași și Ialomița precum și în Penitenciarele de Maximă Siguranță Galați și Tulcea pentru destructurarea unei grupări care acționa prin metoda accidentul.

Din cercetările efectuate de polițiști, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, a reieșit că, în perioada 20 aprilie- 10 mai a.c. membrii grupării ar fi contactat telefonic mai multe persoane și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea în accidente de circulație a membrilor familiei victimelor, le-ar fi solicitat acestora diferite sume de bani. În sarcina celor 8 persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 39 ani, s-a reţinut comiterea a 6 infracţiuni de înşelăciune și 2 infracțiuni de tentativă la înșelăciune, victimele fiind persoane în vârstă, din judeţul Călăraşi.

Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de de aproximativ 80.000 de lei. În urma perchezițiilor efectuate cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor, au fost identificate mai multe telefoane mobile și cartele SIM deținute ilegal în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați și au fost recuperați 7.000 de lei. Faţă de cele 8 persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune și tentativă la infracțiunea de înșelăciune, urmând să fie prezentate Judecătoriei Călărași cu propunere de arestare preventivă. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale în cauză.

Liliana CHIRU

Citește și: http://www.replicaonline.ro/ancheta-desprinsa-din-filme-la-constanta-infractori-cunoscuti-saltati-din-fata-penitenciarului-317898/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astea le dau ei la misto, e vorbita treaba , din cand in cand trebuie sa le confiste telefoanele
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108