REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Percheziții de amploare la Constanța: vezi societăţile vizate

Percheziții de amploare la Constanța: vezi societăţile vizate

Replica API 22 aprilie 2015 | 12:23 468

17 indivizi din Constanţa îşi construiseră o „afacere” prin intermediul căreia făceau bani frumoşi. Aceştia aveau înfiinţate trei societăţi comerciale, respectiv Venucart SRL, Vasbac Auto SRL şi Levimob SRL, ultima cu sediul pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, la bloc LE19, etaj 2, banii fiind învârtiţi prin metoda „suveică”, care mai treceau şi prin conturile unor firme fantomă. Anchetatorii au intrat pe fir, i-au filat, după care au urmat percheziţii de amploare.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au efectuat 28 percheziţii la locuinţele şi societăţile comerciale ale unor persoane bănuite de evaziune fiscală, între care Venucart SRL (strada Ion Ghiculescu nr. 60), Vasbac Auto SRL (strada Ştefan cel Mare nr. 90) şi Levimob SRL (bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, la bloc LE19, etaj 2). Sunt vizate 17 persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniu prestărilor de servicii şi construcţiilor. Din primele cercetări a reieşit faptul că indivizii în cauză ar fi cauzat un prejudiciu statului român de aproximativ 1.500.000 de euro. Suspecţii au fot conduşi la audieri la sediul I.P.J. Constanţa, urmând a fi luate măsurile legale care se impun. La activităţile desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunal Constanţa au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului Regional de Poliţie Transporturi Constanţa, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Giurgiu şi Vâlcea, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Constanţa. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cine sunt administratorii firmelor

Venucart SRL, cu sediul pe strada Ion Ghiculescu, este administrată, potrivit registrului comerţului, de către asociatul unic Gheorghe Sebastian Moţoc, din Râmnicu Vâlcea. Ajungem şi la societatea comercială Levimob, cu sediul într-un apartament închiriat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, la numărul 72, bloc LE 19, scara A, etaj 2. Aici, unic asociat şi administrator este Cătălin Iamandii, din Buzău. Acesta are 40 de ani, este căsătorit şi are 3 copii. A absolvit liceul Aurel Vlaicu din Craiova, după care s-a mutat în Constanţa, unde a studiat la Universitatea Spiru Haret. Ultima societate comercială, respectiv Vasbac Auto SRL, cu sediul pe strada Ştefan cel Mare nr. 90, este administrată de Vasile Cristache, din Constanţa. Menţionăm că unii dintre ei apar ca asociaţi şi la alte societăţi comerciale din Constanţa sau din ţară, multe fiind radiate sau în lichidare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108