Percheziţii în Constanţa, într-un dosar de evaziune. Este implicată şi firma G4S
Percheziţii în Constanţa, într-un dosar de evaziune. Este implicată şi firma G4S
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestMascaţii au descins în mai multe judeţe
Mascaţii au descins în mai multe judeţe
Mai multe percheziţii s-au derulat joi dimineaţă, 31 martie, într-un dosar de evaziune fiscală. Printre localităţile vizate s-a aflat şi Constanţa, la mijloc fiind vorba despre achiziţii şi prestări de servicii fictive prin intermediul unor firme fantomă. Astfel, ele ar fi fost înregistrate în contul firmei de pază G4S, administrate fiind de Ion Bîrcină, finul lui Toni Greblă, dar şi Liviu Târşea, potrivit unor surse judiciare, citate de agerpres.ro.
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti efectuează cercetări faţă de 22 de suspecţi într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. Astfel, în cursul zilei de 31 martie 2016, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, beneficiind de sprijinul de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, efectuează 23 de percheziţii pe raza municipiilor Bucureşti şi Constanţa şi a judeţelor Ilfov, Galaţi, Gorj şi Argeş.
Acestea vizează sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi domiciliile unor persoane fizice. Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2009 – 2014, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active de pe raza municipiului Bucureşti au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, prejudiciul astfel cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma 14 milioane lei (echivalentul sumei de aproximativ 3 milioane euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată.
Liliana CHIRU
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News