REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Percheziţii la Constanța: managerul Arhiepiscopiei Tomisului, REȚINUT!

Percheziţii la Constanța: managerul Arhiepiscopiei Tomisului, REȚINUT!

Replica API 24 iulie 2017 | 00:54 687

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române documentează activitatea infracțională a membrilor unui grup infracțional, specializat în evaziune fiscală cu articole textile.

Au fost efectuate 25 de percheziții la locuințele acestora, precum și la firme și instituții, în urma cărora au fost ridicați 200.000 de euro, iar 3 persoane au fost reținute.

Ieri, 21 iulie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au desfășurat ample activități într-un dosar penal în care sunt cercetate persoane bănuite de evaziune fiscală, în domeniul comerțului cu articole textile.

Cei în cauză, membrii unui grup infracțional, format din 13 persoane, cu atribuții bine determinate, a căror vârste sunt cuprinse între 27 și 57 de ani, au fost surprinși în timp ce descărcau un autotren cu haine, la un depozit din județul Ilfov.

Pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor implicate, ieri, polițiștii au efectuat 25 de percheziții domiciliare, în București și în județele Ilfov, Buzău și Constanța, la locuințele persoanelor bănuite (16), la societățile comerciale angrenate în activitatea infracțională (6), precum și la instituții.

În urma perchezițiilor, s-au ridicat documente contabile, unități de calcul și aproximativ 200.000 de euro.

De asemenea, astăzi, 22 iulie a.c., în aceeași cauză, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Poliției Capitalei și inspectoratelor de poliție județene Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Olt, Suceava și Vâlcea efectuează 45 de controale operative, la punctele de lucru ale firmelor implicate în circuitul comercial.

Din cercetări a reieșit că, pe raza municipiului Bucureşti şi a județului Ilfov, s-ar fi dezvoltat o rețea infracțională de distribuție a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu îmbrăcăminte și încălțăminte, fără documente legale, către comercianți din județul Ilfov, precum şi în judeţe din Moldova.

Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Burgas - Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia și Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetățeni chinezi.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 3.786.000 de lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit.

Polițiștii au pus în aplicare 9 mandate de aducere, iar până în acest moment, față de liderul grupării și alți doi membri, s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – A.N.A.F..

La acțiune participă și jandarmi.

Potrivit news.ro, care citează surse din Poliție, cei reținuți ar fi managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Gabriel Popa, zis Gabriel Viteză, o călugăriță și un director din Regia Autonomă de Transport București. Mai mult, liderul grupării ar fi chiar Gabriel Popa, care ar fi cumpărat, cu o parte din banii obținuți din materialele textile, clopote pe care le-ar fi donat Bisericii.

Celelalte două persoane reţinute sunt o călugăriţă, Dună Anişoara, şi directorul pe Achiziţii de la RATB, Badiu Florin.

În dosarul penal nr. 459/P/2017 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti "se efectuează urmărirea penală cu privire la infracţiunile de evaziune fiscală în formă continuată, constituirea unui grup infracţional organizat, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi favorizarea făptuitorului, fapte prin care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 3.785.988, 90 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit".

Din probatoriul aflat la dosarul cauzei a rezultat că, începând cu anul 2016 pe teritoriul României a fost iniţiată şi constituită o grupare infracţională alcătuită din mai multe persoane fizice, coordonate de un preot, care importă bunuri din Turcia şi le comercializează în ţară, fără documente legale.

Vineri, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti împreună cu lucrători de poliţie judiciară ai Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi lucrători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş" a Jandarmeriei Române, au efectuat 25 de percheziţii în Bucureşti, judeţele Ilfov, Buzău şi Constanţa, la sediile societăţilor comerciale implicate în activitatea infracţională, domiciliile persoanelor suspectate şi sediile unor instituţii publice, în vederea strângerii de probe necesare soluţionării acestei cauze penale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai si cu castratul de Tomis, ca asta-i popa nu preot. Un ticalos care trebuie aruncat dupa gratii, el si armata lui de poponari smeriti!?
8
3
Sa spart punga dupa 15 ani de cargo gabi viteza, mai se face evaziune mare in vama veche prin autocarele care cara tot fara documente , textitele, tigari, detergenti, aur, argint , cu spaga data la pol de frontiera.
5
1
din rromania
1
0
spagoveanu trebui impuscat, sluga Iadului
10
1
Au facut evaziune fiscala cu sutanele.Parca vesminte preotesti ortodoxe se fac si in Romania , nu pe la turci. Da dracu stie . Acum vreo2-3 ani la Prislop nu puteai intra in orice tinuta si mai ales femeile cu pantaloni.Se dadea la intrare cate-o fusta pentru cine nu era imbracata adecvat.Or fi fost si alea la pachet cu evaziunea fiscala din vanzarile de obiecte de cult si lumanari fabricate in China.
10
5
Daca ii aresteaza pe toti o sa se faca popa gigi becali si Lutu o sa fie dascal si casier.Cand era fotbalist,Lutu a cheltuit banii cu lautarii dar daca va fi dascal o sa-i cheltuie cu enoriasele.
7
3
Numai SATANA teodosie e PROTEJATA de ANTIHRISTUL daniel si nu pateste NICIODATA nimic !!! 73 de MILIARDE sunt un mizilic !!! teodosie are proprietati si averi de MII DE MILIARDE !!! Este unul dintre cei mai bogati HOTI din romania !!! Sub SUTANA se fac cele mai mari AVERI !!!
17
4
Atentie la vorbitul la telefon...Securistii dne luluta muiuta sunt pe noi.Ce pacat azi m am cacat mai tare si ei nu m au ajutat.suntem o tara de cacat condusa de un cacat
7
12
Si pe mine nu? O spalare de bani?
4
4
alta dovada ca biserica face venituri , sa se impoziteze tot
11
2
bravo ma ! stiam ca biserica face evaziune dar nici chiar asa. bai, chiar nu va mai ajung banii? va mai suportati?? satanelor!
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108