REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PERICOL în Valu lui Traian din pricina TIRURILOR care staţionează pe marginea drumului!

PERICOL în Valu lui Traian din pricina TIRURILOR care staţionează pe marginea drumului!

Replica API 6 aprilie 2018 | 00:20 287

Locuitorii, REVOLTAŢI

Locuitorii, REVOLTAŢI

Una dintre problemele pe care locuitorii din Valu lui Traian au semnalat-o este legată de autotrenurile care staționează pe marginea drumului. Nu este o situație nouă, fiind cunoscut faptul că tiriștii trag pe dreapta pentru a dormi sau pentru a merge la cumpărături. Însă, localnicii susțin că se simt în pericol atunci când trebuie să traverseze carosabilul. De menționat este și faptul că mai multe accidente rutiere s-au produs din această cauză.

„Situația este una mai veche. Pe lângă faptul că tiriștii circulă cu mare viteză, de ți-e frică să traversezi, mai și parchează pe marginea drumului, pe DN3. Spre exemplu, în zona Complex sunt mai mereu câteva staționate chiar lângă trecerea pentru pietoni. Dacă vrei să traversezi, trebuie să ieși mult în stradă pentru că nu ai vizibilitate. La fel și dacă ești cu mașina și vrei să ieși de pe strada adiacentă: nu ai vizibilitate din pricina tirurilor”, a declarat, pentru “Replica”, un localnic. „La Valu lui Traian și la Murfatlar văd mereu cum tiriștii își parchează mastodonții pe carosabil.

Bine ar fi dacă Poliția ar lua măsuri și le-ar aplica amenzi acestor inconștienți”, mai spun oamenii din localitate. Și, din nefericire, au fost înregistrate și accidente rutiere din această cauză. Amintim nefericitul eveniment rutier petrecut în decembrie 2013, când șoferul unui camion a fost implicat în două accidente rutiere. Primul a avut loc în jurul orelor 22.00, când a intrat în coliziune faţă - spate cu o autoutilitară staţionată pe marginea drumului, pe DN3, în localitatea Valu lui Traian, după care, peste câteva ore, a fost izbit în spate de un TIR, care venea cu marfă din Bucureşti. În urma impactului, camionul a fost proiectat în peretele unui magazin. "Primul accident a avut loc în jur de ora 22.00 şi ceva.

Era o dubiţă, un TIR ceva, parcat aici şi băiatul era dus până la magazin. Nu era semnalizat, era ceaţă şi eu am încercat să evit cât de cât, dar am intrat în el, în spate. I-am dat asigurarea şi nu am mai plecat de pe loc pentru că am vrut să se lumineze afară, să văd ce mai pot să remediez. Am pus triunghi reflectorizant, am tras-o pe dreapta, iar eu m-am dus peste drum să stau într-o maşină că m-a lăsat un om să stau acolo, într-un Golf. În jur de ora 4.00 - 5.00 am auzit o bubuitură. Când am deschis uşa de la Golf, mi-am văzut camionul aici, în peretele acesta. Mai era o dubă de pâine aici, a atins-o şi pe aia.", a declarat, pentru "Replica", Silică Spulber, şoferul camionului.

Poliţia spune că efectuează controale periodic!

Iar evenimentele rutiere nefericite au continuat. Cel mai recent a avut loc în dimineața de 4 aprilie, la ora 3.51, când un bărbat, de 62 de ani, a condus un ansamblu de vehicule pe DN3, dinspre localitatea Murfatlar către Constanța, iar pe fondul neatenției în conducere, a pierdut controlul asupra direcției de mers către dreapta, intrând în coliziune cu un alt ansamblu de vehicule, care se afla staționat. În urma coliziunii, acesta a fost proiectat în gardul unui imobil.

În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto. Reprezentanții Primăriei din Valu lui Traian au menționat că au primit, în cursul anului trecut, sesizări cu privire la acest aspect, pe care le-au redirecționat către organele competente, precum Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Totodată, polițiștii de la Rutieră au menționat că se efectuează controale periodic în zonă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108