REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Peste 25.000 de oameni sunt în Piața Victoriei. Mulți s-au așezat pe jos, pentru a nu mai fi acuzați că provoacă violențe!

Peste 25.000 de oameni sunt în Piața Victoriei. Mulți s-au așezat pe jos, pentru a nu mai fi acuzați că provoacă violențe!

Replica API 11 august 2018 | 22:41 251

Peste 25.000 de oameni erau, sâmbătă seara, în jurul orei 22,30, în Piața Victoriei. Mulţi dintre protestatari s-au aşezat pe jos, cu spatele către Palatul Victoria, cerând demisia Guvernului. Oamenii spun că, dacă se aşază pe asfalt, nu vor mai putea fi acuzaţi de jandarmi că provoacă violenţe.

Jandarmeria a precizat că persoanele asupra cărora planează suspiciuni sau care au bagaje voluminoase vor fi percheziționate, transmite Mediafax.

„N-aveți voi atâta gaz câtă durere avem noi”, „Liviu, nu uita, aici nu-i Dragneția”, „Demisia Guvernului” sunt doar câteva dintre mesajele de pe pancartele protestatarilor. Mulți dintre aceștia au venit pregătiți cu măști de protecție în cazul în care izbucnesc noi violențe și forțele de ordine vor folosi gaz lacrimogen.

La manifestaţie sunt şi membri PNL, printre care şi Ludovic Orban, iar circulaţia rutieră este restricţionată pe mai multe artere. Unii dintre protestatari au venit cu flori, pe care le-au împărţit jandarmilor, potrivit news.ro.

Aproape 4.000 de protestari mărşăluiesc pe principalele bulevarde din Sibiu, printre ei fiind şi liderul PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan şi membrii din organizaţia locală a USR.

Câteva mii de persoane marşăluiesc, cerând demisia Guvernului, pe străzile din Cluj-Napoca. Cei aproximativ 3.000 de manifestanţi s-au adunat, treptat, de la ora 18,00 în centrul oraşului, în Piaţa Unirii, iar în jurul orei 19,30 au pornit în marş pe străzile din jur.

Protestatarii scandează „Hoţii, hoţii”, „România, trezeşte-te”, „Uniţi salvăm toată România”, precum şi mesaje împotriva Jandarmeriei. În faţa sediului PSD şi a Prefecturii manifestanţii s-au oprit minute în şir ca să strige împotriva guvernului şi a liderilor social-democraţi.

Între două şi trei mii de cetăţeni, mulţi dintre ei cu drapele tricolore şi cu vuvuzele, cer în Piaţa Operei din Timişoara, sâmbătă seara, demisia guvernului PSD+ALDE şi condamnă intervenţia în forţă a jandarmilor, la protestul Diasporei din Bucureşti.

Sunt prezenţi şi români din Diaspora, care au scandat: „Demisia!”, „Ne-am săturat, cât aţi furat!”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă!”, „PSD ciuma roşie!”, „Rezistăm, nu cedăm!”, “Bucureşti, luptă Bucureşti!”, “Ni-s freş!”.

Peste 3.000 de persoane se află în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a lua parte la mitingul „Solidari cu Bucureştiul”, numărul acestora fiind în creştere.

Peste 2.000 de persoane în marş pe marile bulevarde ale Braşovului, scandând lozinci împotriva Coaliţiei PSD-ALDE şi a Guvernului.Cei mai mulţi dintre manifestanţi poartă steaguri tricolore şi fluieră din vuvuzele.

Circa 3.000 de persoane au ieşit la protest şi în centrul oraşului Baia Mare. Oamenii cer demisia Guvernului şi scandează lozinci referitoare la independenţa justiţiei şi combaterea corupţiei. Printre protestatari se află şi turişti din zona Banatului, Dobrogea sau Braşov, aflaţi în Maramureş pentru a-şi petrece concediul.

La Piatra Neamţ participă la protestul din centrul oraşului, din faţa Teatrului Tineretului, circa 200 de persoane. Protestatarii au strigat „Demisia” şi „Analfabeţii” şi intenţionează să plece într-un marş pe străzile adiacente, după un traseu similar celui din seara precedentă. În zonă sunt şi efective de jandarmi şi poliţişti, dar manifestaţia se desfăşoară fără incidente.

La Bistriţa, în faţa Palatului Administrativ, sunt adunate circa 100 de persoane, printre care se află şi copii. Unii dintre protestatari au venit cu steaguri şi steguleţe tricolore, iar cei mici au primit baloane din partea unor tineri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PSD impreuna cu smardoii lor adica jandarmeria se afla pe drumul cel bun . Incet , dar sigur se scufunda in dizgratia romanilor si vor avea un viitor de cacat. Curand sediile PSD din toata tara vor fi devastate iar jandarmii vor fi asteptati la colt.
5
3
Pe instigatorii din strada.Ce plmea a ti rezolvat? PANARAMELOR !.
5
2
Strainii vor sa destabilizeze tara
4
7
Sa v-o trag la muie tuturor votantilor PSD. Va multumesc ca imi sugeti pula.
11
4
sa vina si liviu sa intrebe oamenii care e problema.intra in mijlocul sclavilor de la jandarmerie daca nu are curaj.curva tot curva ramane.''de la distanta''ca de-aproape nu are tupeu.iesi ma nu mai sta ca un cacat in iarba camuflat.
14
3
Degeaba sta jos .. ca oricum nu se intampla nimic , daca nu pun parul pe jandarmi si sa intre in guvern o sa stea acolo si 10 ani in piata victoriei .NU SE VA INTAMPLA NIMIC.
11
6
Johannis, Orban, Barna si Ciolos cu partidele lor de kkt, vor sa monopolizeze protestul. Aceste lichele trebuie scuipate in fata, pentru ca nu au fost si nu sunt in stare sa vina cu o alternativa concreta impotriva PSD!
12
10
Orban intre protestatari? Si nu l-a scuipat nimeni pe jegosul asta? Sa inteleg ca asta isi doreste diaspora? Atunci, sunt edificat...
16
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108