REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Peste 70 de minori, daţi dispăruţi într-o săptămână: unul a fost găsit înecat

Peste 70 de minori, daţi dispăruţi într-o săptămână: unul a fost găsit înecat

Replica API 24 noiembrie 2014 | 21:53 89

Poliţiştii, în alertă

Poliţiştii, în alertă

Peste 70 de minori daţi dispăruţi au fost găsiţi în ultima săptămână de poliţiştii structurilor de investigaţii criminale, în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R. „Poliţiştii structurilor de investigaţii criminale din întreaga ţară au depistat, în perioada 14 – 20 noiembrie a.c., 103 persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 74 de minori. Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni”, au precizat oamenii legii. Printre persoanele declarate dispărute s-a numărat şi un minor de 16 ani. El a fost găsit înecat în canalul Dunăre - Marea Neagră. Minorul Virgil Stancu, de 16 ani, a plecat de la ferma numărul 2, unde lucra, şi nu mai apăruse. Însă, poliţiştii şi militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost alertaţi, prin 112, în dimineaţa de miercuri, 19 noiembrie, când un trecător a observat plutind un trup în canalul Dunăre Marea Neagră, în dreptul oraşului Murfatlar. Cadavrul a fost scos la mal şi identificat în persoana minorului Virgil Stancu. Acesta locuia fără forme legale în Murfatlar, la ferma numărul 2, acolo unde lucra. Oamenii legii efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor decesului, dar au menţionat că pe trup nu au fost găsite semne de violenţă. Conform Poliţiei Române, au mai fost depistate şi 67 de persoane urmărite în temeiul legii, dintre care 53 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 5 aveau mandate de arestare preventivă, pe numele altor 3 persoane erau emise mandate europene de arestare.

Doi evadaţi, prinşi de poliţişti

Totodată, au mai fost găsite 4 persoane care figurau având emise pe numele lor sentinţe de internare într-o unitate spitalicească şi 2 evadaţi. Vorbim despre deţinutul Irinel Vasile Boghean de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, condamnat la trei ani de închisoare pentru furt, care a evadat, miercuri dimineaţă, 19 noiembrie a.c., în timp ce lucra pe un şantier din curtea Catedralei Mitropolitane, el fiind dat în urmărire naţională şi fiind instalate filtre în oraş şi la graniţă. Tot în aceeaşi zi, Dumitru Daniel Sandu, de 32 de ani, de la Penitenciarul Jilava, condamnat pentru furt calificat, a evadat când a părăsit punctul de lucru exterior la care era repartizat, fiind căutat în Bucureşti şi Ilfov, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Cei doi au fost prinşi la scurt timp de poliţişti.

Liliana CHIRU, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108