REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Peştele doctor, care-ţi face pedichiura, a ajuns şi în Mamaia

Peştele doctor, care-ţi face pedichiura, a ajuns şi în Mamaia

Replica API 31 iulie 2012 | 00:00 2460

Metodă inedită de relaxare

Metodă inedită de relaxare

O nouă găselniţă în Mamaia! Moda din Londra, din Occident în general, a ajuns de curând şi pe litoralul Mării Negre: peştişorii-doctor, o alternativă la pedichiura tradiţională. Pentru mulţi ar putea fi relaxarea totală, pentru alţii, dimpotrivă, un lucru care nu sună bine, ba chiar ar putea fi... neigienic! Oare? Vorbim despre terapia cu peştii-doctor, Garra Rufa, care se află în bazine expuse acum şi în zona Cazino din Mamaia, şi care, spun reprezentanţii afacerii, tratează o mulţime de afecţiuni şi revigorează pielea îmbătrânită.

Ideea a venit de la Petrică Stanciu, unul dintre asociaţii afacerii, care, aflându-se în Londra, a văzut peştişorii mai sus prezentaţi într-un mall. Fără să stea prea mult pe gânduri, acesta şi-a spus că şi românii merită un astfel de tratament. Aşadar, ideile au fost înnodate cu faptele şi aduse numaidecât pe litoralul constănţean. "Este primul an când mă ocup de aceşti peştişori, iniţiativa am luat-o când am văzut afacerea într-un mall din Londra, mi s-a părut ceva interesant", a declarat, pentru "Replica", Petrică Stanciu, unul dintre asociaţii afacerii. Chiar dacă pare ceva simplu, lucrurile nu stau chiar aşa. Peştişorii au fost aduşi tocmai din Spania iar preţurile nu se încadrează deloc în categoria chilipirurilor. "Peştii i-am adus din Spania, destul de mulţi şi costisitori, în jur de 5 euro bucata. Am achiziţionat 500 de peştişori pentru 3 acvarii. M-am gândit să deschid pentru prima dată în Mamaia, pentru că sunt foarte mulţi străini, iar străinul ştie despre ce este vorba", a mai spus Stanciu. Şi nu s-a înşelat deloc, având în vedere că majoritatea clienţilor au fost străini, românii dovedindu-se a fi ceva mai reticenţi la noua metodă terapeutică sau de pedichiură pur şi simplu. "Majoritatea clienţilor au fost străini, pentru că erau familiarizaţi cu această tehnică. Dezamăgitor a fost când a venit vorba de români", a mai precizat întreprinzătorul. Potrivit acestuia, bărbaţii s-au arătat mai curajoşi decât femeile, cu toate că speranţele erau tocmai invers. Chiar şi în condiţiile date, legate de faptul că impactul pe litoralul constănţean nu a fost cel scontat, afacerea mai sus menţionată ar putea evolua, fiind deschisă la Techirghiol, într-un cadru mult mai larg, unde clienţii s-ar putea băga în bazine cu tot corpul. "La Constanţa avem, cu aproximaţie, 10 - 20 de clienţi pe zi. În general sunt bărbaţi, ceea ce nu m-am aşteptat, se pare că aceştia sunt mai receptivi. Vrem să extindem afacerea, am dori să facem bazine în Techirghiol, unde să se poate intra cu tot corpul pentru un tratament mai profund, nu doar pentru picioare", ne mai spune Stanciu. Preţurile pornesc de la 30 de lei, pentru 15 minute, şi ajung la 50 de lei, pentru jumătate de oră. Menţionăm că respectivii peştişori au nevoie de o îngrijire specifică, de crearea unui mediu natural, ceea ce este benefic şi pentru clienţi. Peştişorii Garra Rufa sunt originari ai apelor termale ale Kangalului din Turcia, fiind folosiţi de peste 200 de ani în tratamentele balneare. Este un peşte care se hrăneşte cu celule moarte şi este cunoscut ca pedichiurist, lăsând pielea moale şi netedă. Aceşti peştişori produc enzima Dithranol, care încetineşte evoluţia celulelor moarte şi regenerează celulele vii şi sănătoase. Mai adăugăm că vecinii noştri bulgari au fost mai "harnici", în sensul că încă de sezoanele trecute puteai găsi pe litoralul lor astfel de "oaze de pedichiură".

Tatiana BELIUŢA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acesti pestisori nu transmit boli de la o persoana la alta ?
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108