REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PETIȚIE pentru ÎNFIINȚAREA unui SPITAL de ARȘI, la Constanța

PETIȚIE pentru ÎNFIINȚAREA unui SPITAL de ARȘI, la Constanța

Replica API 10 iulie 2021 | 00:28 1424

Tragedia de la Petromidia a readus în atenție necesitatea unui spital de arși în județul Constanța, sau măcar de un compartiment în cadrul uneia dintre unitățile spitalicești. Medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor, a subliniat într-un interviu acordat cotidianului nostru că județul Constanța are nevoie de un astfel de spital pentru ca pacienții să nu mai fie transferați în străinătate. În acest sens a fost inițiată și o petiție.

Tragedia de la Petromidia a readus în atenția constănțenilor nevoia acută de paturi pentru arși, în județul Constanța. Ramona Leonida, membru USR până de curând, atunci când a anunțat oficial că și-a dat demisia din partid, militează acum pentru înființarea unei secții pentru marii arși în județul Constanța. „În toamna lui 2020 inițiam o petiție pentru înființarea unei secții corespunzătoare de mari arși în județul Constanța. Tragedia de la Petromidia confirmă, din păcate, că este extrem de necesar să avem măcar 4-5 paturi de mari arși. La secția de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Județean Constanța se pot trata doar arsuri sub 30% din suprafața corporală. Nu știu ce mai așteptă autoritățile să se apuce de treabă. Câte tragedii să mai treacă și să trimitem pacienții în stare gravă tot la București sau în țară sau în străinătate? Câte persoane vor mai muri din lipsa îngrijirilor medicale corespunzătoare acordate la timp?”, a declarat autoarea petiției, Ramona Leonida.

Ramona Leonida

Petiție elaborată în acest sens

În acest sens, Leonida a elaborat și o petiție ce a strâns peste 600 de semnături, constănțenii punându-și mari speranțe în aceasta. „Din păcate, este nevoie de o nouă tragedie pentru a ne întreba dacă orașul sau județul în care locuim dispune de toate dotările necesare în spitale. Un incendiu poate izbucni din multe cauze, unele dintre ele neputând fi controlate. De aceea, este imperativ necesar ca și Constanța să intre în rândul lumii și să avem cel puțin câteva paturi pentru arși sau mari arși. În acest moment județul Constanța nu are paturi dedicate pentru arși.

Solicităm pe această cale Consiliului Județean și autorităților publice abilitate să întocmească un plan de urgență pentru a soluționa lipsa paturilor pentru arși din Constanța. Dacă autoritățile se simt depășite de situație, ne îndreptăm atenția către ONGuri care au mai dotat spitalele din Constanța cu aparatură să vină în sprijin, iar noi cetățenii să ne solidarizăm și să contribuim cu mici donații.

Nu putem să mai stăm fără un serviciu public sanitar vital pentru noi constănțenii!”, este notat în petiție.

Iată petiția AICI!

Dina: „Acestă problemă trebuie rezolvată”

Despre necesitatea unui Spital de Arși, nu doar de câteva paturi, a vorbit și medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor, într-un interviu acordat Cotidianului Replica. „Aici este vorba despre faptul că Ministerul Sănătății ar trebui să vadă pe ce bază să dezvolte aceste spitale. Știu că sunt create paturi de arși, din păcate, tot timpul avem astfel de probleme, iar pacienții pleacă în afara țării. Depinde foarte mult de viziunea de dezvoltare a unităților spitalicești. Ce urmare, este o problemă care durează de mult și încă nu a fost rezolvată, sperăm să se rezolve până la finalul anului. Acestă problemă trebuie rezolvată, pentru că mereu ne lovim de ea”, a declarat medicul Constantin Dina.

Constantin Dina

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scapa cine poate.
1
0
nu vedeti ca astia n-au bani si vor taxe si de la instalatorul pe care-l chemi sa-ti repare chiveta iar voi vreti spitale.
2
0
Pai daca ramanea in politica poate rezolva ceva.
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468