REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PIAŢA IMOBILIARĂ ÎN CONSTANŢA! La ce trebuie să se aştepte viitorii cumpărători?

PIAŢA IMOBILIARĂ ÎN CONSTANŢA! La ce trebuie să se aştepte viitorii cumpărători?

Replica API 23 iulie 2019 | 21:56 2650

Cei care vor să-și achiziționeze o locuință nouă în Constanţa au o paletă relativ largă de propuneri din diverse zone, cu facilităţi incluse, dar şi cu preţuri diferite.

Conform unui studiu prezentat de imobiliare. ro, în luna mai s-a înregistrat o scădere a prețurilor apartamentelor, per ansamblu, cu 1,1%. Astfel, în luna mai preţul mediu pentru metrul pătrat util a fost de 1.117 euro (față de 1.129 de euro pe metru pătrat util la sfârșitul lui aprilie a.c.). În vreme ce locuințele din blocurile vechi au consemnat o scădere de 0,8% în luna mai (de la 1.129 la 1.120 de euro pe metru pătrat), cele nou construite s-au depreciat cu 1,7% (de la 1.128 la 1.109 euro pe metru pătrat).

Pe de altă parte, un agent imobiliar din Constanța ne declară că: „Au crescut prețurile, au scăzut o perioadă undeva prin iarnă, după care iar au început să crească ușor. Cartierele care au cele mai mari prețuri de pe piața imobiliară sunt: Centrul - zona Soleta – cea mai scumpă zonă, Capitol, Faleză Nord, Tomis Nord, Tomis 3, Tomis 2, Tomis 1, și se duc în funcție de cartiere până ajungem la Km 5, Poarta 6, unde sunt ceva mai ieftine. Dacă vorbim în zonele astea de 1.600 de euro mp utili, acolo vorbim de 1.100 – 1.200 euro pe mp util. Imobiliarul nu ține cont de perioada pieței, imobiliarul ține cont foarte mult de decizii economice, politice. Acum, de exemplu, prețurile nu au scăzut, au stagnat într-adevăr, dar nu au scăzut. Iar o mare problemă care se mai întâmplă în imobiliare este că sunt foarte puține oferte la vânzare, la fiecare categorie, începând de la garsoniere până la vile, adică dacă acum 3-4 ani arătam clientului pe o categorie de cerere 8-9 oferte... acum dacă avem 3-4 oferte”.

Cât costa o locuință cu două camere în anumite zone ale Constanței?

Un apartament în zona Tomis 1 (zona Spital), cu o suprafață utilă de 47 mp, două camere, aflat la ultimul etaj, și anume etajul 4, ce a fost construit între anii 1977 și 1990, se vinde în jurul prețului de 49.000 de euro, având utilitățile, finisajele și dotările necesare.

În zona Tomis 3 (zona City Mall): apartament, cu două camere, cu o suprafață utilă de 27 mp, la etajul al doilea din cele patru etaje ale blocului, renovat recent, cu anul de construcție datând din 1977, posibilul cumpărător o poate obține la suma de 42.000 de lei.

În zona Gării este pus spre vânzare un apartament cu două camere, având o suprafață de 49 mp, aflându-se la ultimul etaj al unui bloc cu patru etaje, și construit fiind în anul 1986. Apartamentul deține utilități și finisaje necesare și se vinde la prețul de 51.000 de euro.

În zona Faleză Nord, se constată că un apartament cu două camere, având o suprafață totală de 52 mp, aflându-se la primul etaj din cele patru ale blocului, luând în considerare utilitățile, dotările și finisajele necesare asigurate, și construit în anul 1977, se pune la dispoziția cumpărătorilor la suma de 75.000 de euro.

În zona Inel 1, un apartament cu două camere, și cu o suprafață utilă de 46 mp, aflându-se la parterul unui bloc construit din patru etaje, în anul 1980, cu utilitățile, dotările și finisajele necesarec se vinde la prețul de 51.000 de euro.

În zona Inel 2, un apartament cu două camere, cu o suprafață de 67 mp utili, ce se află la etajul 5 dintr-un bloc de opt etaje, blocul fiind construit în anul 1991, cu utilități, dotări și finisaje incluse, se vinde la prețul de 70.000 de euro.

În zona Km 4-5 un apartament cu două camere, cu o suprafață totală de 38 mp, aflându-se la parterul unui bloc de patru etaje, construit în anul 1977, și amenajat cu utilități, finisaje și dotări specifice necesare, se vinde la prețul de 48.000 de euro.

În zona Km 5, un apartament cu două camere și o suprafață cuprinsă de 48 mp, ce se află în mansarda unui bloc cu patru etaje, construit între anii 1977 şi 1990, amenajat cu utilități, finisaje și dotări specifice necesare, se vinde la prețul de 34.500 de euro.

Prețurile locuințelor cu trei camere

Un apartament în zona Tomis 1, cu 3 camere, ce deține o suprafață utilă de 81 mp, aflându-se la primul etaj dintr-un bloc cu patru etaje, cu construcția finalizată în anul 2019, având utilități și finisaje necesare, se vinde la prețul de 128.000 de euro.

În zona Tomis 3, un apartament cu trei camere situat in bloc turn, mobilat, cu o suprafață utilă de 68 mp, la etajul al patrulea din cele zece etaje ale blocului, având construcția în anul 1990, se vinde în jurul prețului de 86.000 de euro.

În zona Gării, un apartament cu trei camere și o suprafață de 90 mp utili, ce se află la etajul șapte al unui bloc cu opt etaje, având utilitățile, finisajele, dotările necesare, construit în anul 1989, se vinde la prețul de 105.000 de euro.

În zona Faleză Nord, se constată că un apartament cu 3 camere, cu o suprafață totală de 120 mp, cu dotări, utilități și finisaje complete, având construcțtia în anul 2007, se vinde la prețul de 280.000 de euro.

În zona Inel 1, un apartament cu trei camere, renovat în totalitate, cu o suprafață totală de 87 mp, cu utilități, finisaje și dotări necesare, situat la etajul doi dintr-un bloc cu șapte etaje, construit în anul 2012, se vinde la prețul de 125.000 de euro.

În zona Inel 2, un apartament cu trei camere, cu o suprafață de 63 mp, ce se află la etajul trei dintr-un bloc cu patru etaje, cu dotări, utilități și finisaje complete, construit între anii 1977-1990, se vinde mobilat utilat la prețul de 75.000 de euro.

În Km 4-5 un apartament cu trei camere, cu o suprafață de 53 mp, ce se află la primul etaj dintre cele patru ale blocului, construit între anii 1977 și 1990, cu dotări, utilități și finisaje specifice necesare, se vinde la prețul de 53.000 de euro.

În Km 5, un apartament cu trei camere și cu o suprafață de 70 mp, aflat la primul etaj dintre cele patru ale blocului respectiv, construit în anul 1990, cu dotări, utilități și finisaje specifice necesare, se vinde la prețul de 72.000.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand escrocii din psd alde udmr dispar cu valizele de bani.cat va costa o cotineatza machidoneasca ,,apartament,,.oameni buni,cu 30 mii de euro faceti o casa decenta.
0
0
Primarul din Mangalia, Radu Cristian demoleaza garajele doar la oamenii necajiti si neajutorati, astia din spate de la MG 29 unu-i fost director BCR, altu-i politist de frontiera, altul inspector ITM C-ta, alta angajata-n primaria Mangalia!!! etc, etc. N-are cum! Pentru fraieri e LEGE: in 24 de ore daramati sau va luati amenda de 3000 de lei! Oamenii speriati s-au executat! La smecherii astia ce LEGE aplici domn primar de nici nu se sinchisesc de Ordinul Primariei? Cat mai stam cu tigania in fata blocului si cand curatiti orasul de TOATE GARAJELE asa cum ati promis?
0
0
Oras supra evaluat mai lasa preturile!Asa v au mintit pe voi comunistii din 89 si pana acum ca are valoare imobiliara Constanta,uitand sa o mai si imbunatateasca ci doar sa o distruga prin neglijenta administrativa premeditata si sprijinita de alte state prin oameni de bine infiltrati in structurile statului si in cele private
11
0
se construiesc ieftin pentru profit maxim, bataie de joc , vezi la Tomis plus cum toti incearca sa scape de apartamente
10
0
In ultimii ani s-a tot construit dar prost,blocurile nu prezinta siguranta nici la trecerea lejera a timpului,sa nu mai ne gandim la cutremure ,vijelii,alte alea. Instalatii si materiale cat mai ieftine,muncitori nepriceputi,caci daca ar fi priceputi erau in Germania si alte tari. Preturi mari pentru ciurucuri numite ,,locuinte noi''. Fireste ca vor fi cumparatori din cei ce nu au curaj sa plece din tara sau in alte orase,deci vor fi destui care sa blesteme constructorii din tot sufletul,aproape imediat dupa achizitie.
6
0
Bloc langa bloc peste bloc cu bloc la subsol si 1mp de spatiu verde. Sunt curios cine o sa cumpere toate apartamentele astea, avand in vedere ca toti tinerii cu capul pe umeri se orienteaza spre alte orase. Pensionarii astia care va tot voteaza ? M-as mira..
8
0
Atita reclama , cred ca nu va merge treaba . Prost nu e cel ce cere ,ci cel ce plateste ! Cotete la pret de vila !
11
0
bine ca nu mai sunt locuri de joaca ca facea copii galagie
7
0
Bai nene atata publicitrate cu imobiliarele astea, atatia "pareristi" ... dar ma rog ei sunt si traiesc pentru ca exista si fraieri care pun botul la tot felul de oferte pompoase. Nu vorbesc din auzite, vazut si documentat notarial serios, unele rezidentiale din Mamaia nu au terenurile in proprietate, sunt luate in concesiune pe 49 ani, pam pam si fraierii habar nu au, cumpara niste pereti frumos gletuiti aflati pe terenul primariei sau al altor "rechini" aflati prin parnaie pentru retrocedari frauduloase. Traim in Romania si meritam asta !!!
8
1
Blocurile vechi sunt mai rezistente decat cele noi .
15
2
Care preturi, domnu agent???? Cer vanzatorii niste preturi pe cotete de o iei la fuga... Cum este posibil ca o panarama de confort 2 in Tomis Nord sa aiba pret de 55000 - 60000 euro???
14
1
Asa e cand esti sarac , visezi, saracul spera ca o sa scada preturile sa poata si el sa isi ia apartament in mamaia, mars ma la lumina vezi ca se vind acolo apartamente cu 500 E mp
2
16
Astia in mamaia au cam supto ca nu prea mai cumpara lumea nimic acolo si ei construiesc ca nebuni incontinuare in 2 3 ani un apartament in mamaia o sa-l cumperi cu 800euro mp.. poate chiar mai putin
12
0
Blocuri construite cu japca pe spagi
12
0
super preturi ! sa tot cumperi...cu ce? se castiga atat de bine in Constanta si nu m-am prins eu? o mizerie de oras care nu ofera nimic! lipsa spatii verzi,parcuri,locuri de joaca,trotuare si parcari...o darapanatura de oras ,cu faleze cazute si cu plaje murdare...dar suntem fuduli ca avem preturi mari la case...traiasca Monaco de Constanta!!!
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108