REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Pîrcălabu (FRL) - Nu mă gândeam o secundă că Alexuc va lua aurul la Europene, psihicul lui a spart orice barieră

Pîrcălabu (FRL) - Nu mă gândeam o secundă că Alexuc va lua aurul la Europene, psihicul lui a spart orice barieră

Replica API 22 februarie 2020 | 19:49 526

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că înaintea Campionatelor Europene nu s-a gândit nicio secundă că Alin Alexuc va câştiga aurul la greco-romane, având în vedere că la categoria 130 kg a participat şi mult mai titratul Riza Kayaalp (Turcia), dar a precizat că psihicul sportivului român a spart orice barieră şi de acum încolo poate învinge orice adversar.

"Ca să fiu sincer, ca orice preşedinte de federaţie care îşi face o strategie, eu îl încadrasem înainte de Europene pe Alin Alexuc la o medalie de argint sau bronz. Nu mă gândeam o secundă la aur, în condiţiile în care am văzut că la categoria lui participă turcul Riza Kayaalp, vicecampion la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, de mai multe ori campion mondial... Deci nu mă gândeam o secundă că Alexuc ne va face o asemenea surpriză. Dar cu atât mai mare e bucuria cu cât ştiu ce înseamnă pentru Alin Alexuc această medalie de aur. Psihicul lui a spart orice barieră, iar de acum încolo va aborda absolut orice meci de la egal la egal cu adversarul", a afirmat oficialul FRL.

Acesta regretă că Alina Vuc, vicecampioană mondială la categoria 50 kg, a prins o zi slabă în sferturi la CE de la Roma şi a fost învinsă de belarusa Ksenia Stankevici.

"Alina Vuc a prins o zi foarte proastă, dar se întâmplă oricui, pentru că nu suntem roboţi. Ea rămâne în continuare pentru noi vârful de lance şi speranţa noastră la una dintre medaliile pe care ni le propunem la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Dar ce frumos ar fi fost dacă nu prindea această zi proastă şi era şi ea campioană europeană alături de Alexuc. Mai cu seamă că azera Maria Stadnik, adversara ei redutabilă din categorie, nu a fost prezentă la aceste Europene. Vă daţi seama ce ar fi însemnat pentru luptele româneşti două titluri europene... nu mai câştigasem două la aceeaşi ediţie de pe vremea lui Berceanu, Ştefan Rusu sau Constantin Alexandru. Alina Vuc este acum aptă 80% din punct de vedere fizic, dar până la Tokyo va fi în mod clar 100%", a explicat Pîrcălabu.

"Rusia a venit la toate categoriile cu rezervele, mai puţin la categoria 97 de kilograme, cea unde concurează Saritov, unde l-a adus pe "tancul" Abdulraşid Sadulaev. Momentan, din punctul meu de vedere Sadulaev este un luptător de neînvins. Dar asta nu înseamnă că Albert Saritov, care e într-o mare revenire de formă, nu îl poate învinge la Jocurile Olimpice. Pentru că mai sunt 5 luni şi ceva, iar Saritov este doar la jumătate din capacitatea lui fizică. Aşa că are timp să corecteze multe, sănătos să fie", a adăugat preşedintele.

Acesta a menţionat că toţi sportivii din lotul naţional se concentrează acum pe turneele de calificare la JO de la Tokyo. "Aşteptăm cu nerăbdare turneele de calificare. În continuare ne dorim să calificăm la Tokyo minimum 6 sportivi. Un loc e asigurat prin Alina Vuc, acum aşteptăm primul turneu, cel din 18-22 martie de la Budapesta, care va fi continental. Iar cel de-al doilea turneul, care va fi mondial, va fi între 29 aprilie şi 2 mai, la Sofia. Deci ambele sunt aproape de noi, nu va trebui să ne acomodăm cu fus orar sau aclimatizare. Pentru a se califica la Tokyo, sportivii trebuie să termine pe unul din primele două locuri la oricare dintre aceste turnee. Deci să intre în finala mare", a spus el.

Răzvan Pîrcălabu a anunţat că a fost desemnat delegat tehnic al Federaţiei Internaţionale de Lupte (UWW) la Campionatele European de cadeţi programate între 15 şi 21 iunie în Polonia. "Biroul Executiv al UWW m-a desemnat delegat tehnic la Campionatele European de cadeţi din luna iunie de la Cracovia, deci şeful competiţiei din partea federaţiei internaţionale. Acest lucru este îmbucurător, înseamnă că România este băgată în seamă la absolut toate nivelurile. Corelat cu rezultatele sportivilor noştri şi cu cei 6 arbitri români clasificaţi ca arbitri olimpici de federaţia internaţională, eu spun că lucrurile funcţionează foarte bine în luptele româneşti", a mai afirmat Pîrcălabu.

România a încheiat Campionatele Europenele de lupte de la Roma (10-16 februarie) cu un bilanţ de patru medalii: aur - Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg, greco-romane), argint - Albert Saritov (cat. 97 kg, lupte libere), bronz - Cătălina Axente (cat. 72 kg, lupte feminin), bronz - Nikolai Okhlopkov (cat. 61 kg, lupte libere).

Delegaţia României pentru la Europenele de la Roma a fost alcătuită din 16 sportivi şi avea ca obiectiv câştigarea a 2-3 medalii, relatează agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108