REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pistolarul Fane Chioru şi un coleg recidivist au bătut măr un tânăr, la Bueno

Pistolarul Fane Chioru şi un coleg recidivist au bătut măr un tânăr, la Bueno

Replica API 2 aprilie 2013 | 00:00 975

Recidivişti incurabili

Recidivişti incurabili

Pistolarul din Constanţa, Ştefan George Taşcu, cunoscut ca Fane Chioru, care la finele lunii noiembrie 2012, în urma unui conflict în trafic, ar fi tras un foc de armă asupra unui autoturism, fiind atunci condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, loveşte din nou. De această dată, alături de Adrian Buda, cunoscut, de asemenea, cu antecedente penale, au pornit un scandal, joi, 29 martie, la restaurantul Bueno din Constanţa. Au bătut un tânăr atât de crunt încât victima necesită peste 25 de zile de îngrijiri medicale. Cei doi riscă să ajungă după gratii, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi vătămare corporală.

A fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, dar nu a ţinut cont de acest lucru, intrând într-un alt scandal. Este vorba despre Ştefan George Taşcu, de 35 de ani, cunoscut ca Fane Chioru, care la data de 28 noiembrie 2012, în jurul orelor 15.00, la intersecţia bulevardului Alexandru Lăpuşneanu cu strada Semănătorului, a fost protagonistul unui scandal, în urma unei şicanări în trafic. Taşcu, care conducea o Skoda, a început să se certe cu şoferul unui alt autoturism, moment în care un taximetrist a avut proasta inspiraţie să intervină. Atunci a fost atins apogeul, Taşcu enervându-se peste măsură şi trăgând cu pistolul spre roata autoturismului cu al cărui şofer se luase la ceartă, fugind imediat de la faţa locului. Însă, la scurt timp s-a întors cu "întăriri" fiind hotărât să se răzbune şi pe taximetrist. Înarmaţi cu bâte, cei trei indivizi au făcut zob taximetrul. Oamenii legii l-au căutat pe Ştefan George Taşcu preţ de ceva timp, după care a fost arestat şi condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Însă, nu a ţinut cont de acest aspect, la finele lunii martie fiind implicat într-un alt scandal. De această dată, împreună cu Adrian Buda, au ciomăgit un tânăr de l-a băgat în spital. Mai exact, în jurul orei 05.00, inculpaţii Adrian Buda şi Ştefan George Taşcu au provocat scandal la restaurantul Bueno din municipiul Constanţa şi l-au agresat pe numitul P.V, provocându-i vătămări ce au necesitat pentru vindecare 25-30 de zile de îngrijiri medicale, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică. Tot la acea dată Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de cei doi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi vătămare corporală. Nici Adrian Buda nu este uşă de biserică, acesta fiind cunoscut ca un individ violent. A fost implicat în nenumărate scandaluri în Constanţa, printre care şi în barul Impuls Cafe. Spre exemplu, la data de 20 februarie 2010, în jurul orei 23.00, Buda ar fi provocat un scandal în barul aparţinând SC Impuls Cafe SRL Constanţa. Alături de alţi indivizi, înarmaţi cu bâte de baseball, cu o toporişcă şi şi pistoale cu gaze, l-au atacat pe Daniel George Gherasim, Toma Sorin Marin şi Adrian Goae, ar fi distrus geamurile barului, dar şi pe cele ale unui autoturism. La acea dată, victimele ar fi avut nevoie de circa 20 de zile de îngrijiri medicale. Acum, după ce au dat lovitura şi la Bueno, Adrian Buda a fost arestat pentru 29 de zile. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108