REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Plajele extinse cu bani europeni, sub lupa autorităţilor: sunt interzise şezlongurile!

Plajele extinse cu bani europeni, sub lupa autorităţilor: sunt interzise şezlongurile!

Replica API 23 iunie 2016 | 00:13 265

Controale

Controale

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Naţională “Apele Române” (ANAR), va organiza acţiuni de inspecţie şi control pe plajă începând cu data de 26 iunie. Până la finalul sezonului estival, pe litoral vor acţiona echipe mixte de control formate din inspectori de specialitate de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABA D-L) şi din cadrul celorlalte administraţii bazinale din ţară, împreună cu jandarmi şi poliţişti. „În conformitate cu OUG nr.19/2006 (actualizată) privind utilizarea turistică a plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, echipajele de control vor verifica modul de desfăşurare a activităţilor turistice pe plajă, având în vedere că ABA D-L are în derulare un număr de 283 contracte comerciale şi 53 de contracte în stadiul de adjudecare. Lungimea totală de plajă administrată de ABA D-L este de 68,6 km (Vama Veche - Năvodari)”, potrivit comunicatului.

Reprezentanţii ANAR susţin că decizia a fost luată ca urmare a faptului că, în urma verificărilor întreprinse de Inspecţia Bazinală din cadrul ABA D-L la sectoarele de plajă amenajate pentru sezonul estival 2016, inclusiv a suprafeţelor reabilitate din fonduri europene, s-a constatat existenţa unor construcţii provizorii în diferite stadii de execuţie fără a fi autorizate, dar şi folosirea plajelor reabilitate în scop turistic.

Toţi operatorii de plajă aflaţi în această situaţie au primit notificări pentru remedierea imediată a neregulilor. Totodată, comunicatul informează că, prin decizia directorului general al ANAR, Nicolae Bărbieru, a fost aprobată solicitarea de suspendare din funcţia de director al ABA D-L a domnului George Papari. Atribuţiile de director al ABA D-L au fost preluate de Adrian Chera, director tehnic Exploatare Lucrări Hidrotehnice în cadrul instituţiei.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108