REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Plângere penală pentru cei care i-au salvat viaţa! Trei salvamari din Mangalia, RECLAMAŢI la Parchet!

Plângere penală pentru cei care i-au salvat viaţa! Trei salvamari din Mangalia, RECLAMAŢI la Parchet!

Replica API 5 iunie 2018 | 00:21 623

Un individ din București a formulat plângere penală pe numele a trei salvamari și a unui polițist local din Mangalia, după ce aceștia... i-au salvat viața! În urmă cu doi ani, bărbatul de 60 de ani, de profesie avocat, a intrat în apa mării, în timp ce era arborat steagul roșu al salvamarilor, care interzice scăldatul. Acest incident, care i-ar fi putut fi fatal, pare că se va finaliza în instanță, iar reclamantul cere și daune de 40.000 de euro. În fapt, potrivit adevărul.ro, Silviu Radu Luncan a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva celor trei salvamari, pe care îi acuză de purtare abuzivă, în timp ce poliţistul local este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal. Totul s-a întâmplat pe data de 22 august 2016, o zi în care marea extrem de agitată a luat 6 suflete numai în sudul litoralului, iar un copil de 15 ani era dat dispărut. Salvamarii își concentraseră eforturile pentru găsirea minorului, însă pentru asta trebuia ca toată lumea să iasă din apă.

Avocatul bucureștean, aflat în vacanță, a ignorat steagul roșu și avertizările salvamarilor, intrând în valuri pentru a-și face baia zilnică. Salvamarii l-au rugat întâi cu frumosul să iasă din apă, apoi i-au cerut imperativ să facă acest lucru, însă Luncan a refuzat categoric, argumentând că este un bun înotător. În tot acest timp, alți salvamari tocmai scoseseră un alt turist din apă, aproape mort, iar un echipaj SMURD încerca să-l readucă la viață, însă fără succes. În cele din urmă, cu ajutorul oamenilor de pe mal, salvamarii au reușit să-l scoată din apă pe bucureșteanul recalcitrant, iar polițistul local l-a imobilizat, punându-i cătușele. A fost condus la sediul Poliției Mangalia pentru a fi identificat.

„Medicul de pe elicopterul SMURD ne-a rugat să scoatem pe toată lumea din apă. Era steagul roşu arborat, deci interzis accesul în apă. Dacă era toată lumea afară din apă, noi puteam urmări dacă apare copilul dispărut undeva. Toţi au ieşit, doar domnul Luncan a refuzat categoric. Nu ştiam atunci nici cum îl cheamă, nici calitatea dânsului. Au intrat trei salvamari după el, i-a înjurat, i-a împins, băieţii s-au lăsat păgubaşi. El susţinea că şi-a plătit concediul şi nu-l interesează nimic. Vreo oră s-au chinuit salvamarii, după care au intrat câţiva turişti de pe plajă, l-au luat şi l-au adus la mal. A fost încătuşat de un coleg de-al meu, pentru că era recalcitrant. Eu nu am pus mâna pe el“, a declarat un reprezentant al Poliției Locale Mangalia, citat de Adevărul.ro.

Potrivit salvamarilor, în tot acest timp, cât s-au ”luptat” cu bărbatul pentru a-l convinge să iasă din apă, ar fi putut să continue căutările în cazul copilului dispărut în valuri și care ar fi avut șansa să fie salvat. Corpul acestuia a fost adus a doua zi la mal, fără suflare.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar ca l au batut de ce nu spun ? De ce nu spun ca ei se cred zmei acolo?eram chiar prezent atunci. Au spus odata porma a inceput sa injure si urmand bataia domnului in apa
0
1
Natia matii de roman! Daca erai in alta tara si nu ieseai din apa la cererea salvamarului erai luat la sectie si amendat! La noi nu se poate asa!
5
1
Cunosti tu ma salvamarii aia??? Sti cate vieti au salvat in fiecare vara? Habar nu ai iti zic eu!!! 'Bronzatii" aia? sunt bronzati ca stau de dimineata pana seara sa salveze oameni! asta e meseria lor. si este una exatraordinara este de apreciat!
10
0
Alooo Alooo...tu esti zdravan la cap? Atunci cand salvamarul iti spune sa iesi din apa sau cand este steagul rosu arborat, este litera de lege, NU AI VOIE IN APA!! Clar? Cum adica nu a incalcat nici o lege? Salvamarii aveau nevoie sa nu fie nimeni in apa, ca sa poata depista mai usor copilul disparut, intelegi? Nu exista discutii in situatii de genul asta. Bronzatii aia au salvat zeci de vieti, iar multi dintre cei salvati erau idioti la fel ca tine, fara minte. Asta daca nu cumva esti chiar idiotul din bucuresti care a provocat intreg scandalul. Nu va castiga nimic prostul.
11
0
Omul a fost batut , umilit , incatusat si retinut impotriva vointei sale . A si fost amendat fara sa fi incalcat o lege , sau vreo regula imperativa . De asta a facut plangere si , cu siguranta ca va castiga in instanta . Iar bronzatii care faceau pe salvamarii la Mangalia , nu se vor mai putea salva nici macar ei insisi ... Iar politistii locali implicati - ma refer la aceia trei care au dat cu pulanele , cu pumnii si l-au incatusat pe turist si-au cam terminat carierele in institutie ...
4
8
Intr-adevar unii nu merita sa fie salvati. Acea belea de om se dovedeste a fi un ticalos,un parsiv care mai bine era lasat sa se inece dar ce sa vezi,salvamarii nu au putut face asta si cum era si normal,nu au crezut in laudele de sine ale dobitocului. Toti se cred tari,insa tocmai dintre aceia se ineaca cei mai multi. Daca salvamarii vor pierde ,atunci este practic indrumarea sa nu mai existe salvamari,ca nu merita. Nici doctori. Doar procurori de tip Kovesist sau Macovist,ei sunt lumina lumii.
8
4
de ce nu ar fi membru USR sau PNL, cacati expirati lasati propaganda !
4
1
Sa fie judecat pentru crima. Din cauza lui nu a fost gasit baiatul la timp.
8
0
Sulaavocatu
10
0
Nu e prost cine reclama, e prost cine ii da dreptate, judecatorii, procurorii lui Dragnea si PSD
13
3
E capabil avocatu CA e membru PSD si are voie sa faca ce vrea. PSDistii cu functii au trei oua CA seful penalilor Dragnea
15
0
Era mai inteligent ca in loc de catuse sa-i de-a foita pe proprie raspundere.. iar salvamarul sa se ofere sa-l duca cu barca vre-o 2 km in larg..
15
2
Se vede ce avocat bun este,infractiunea de purtare abuziva face parte din infractiunile de serviciu comise de functionarii publici nicidecum de salvamari angajati ai unei societati comerciale!
22
1
Te acuza ca l ai salvat. Ordinari si un avocat escroc, cu avocatura la Spiru, pe bani.
23
0
Made in golania condusa de borfasi iohanis si codruta.Ce inseamna pizda ptr presedinte?
5
15
a facut si asta dreptul la spirtu si e avocat. dute ba nene cu avocatura ta. mai bine crapa in pielea mea
20
2
parintii copilului inecat ar trebui sa-l traga in instanta pe avocatul pwlii, pentru obstructionarea operatiunilor de salvare a adolescentului.
36
1
nu se ineaca,ei stiu cum sa respire pe valuri mari,poate sa fie cat casanu inoti contra lor ,te lasi purtat de valuri,tot la tarm ajungi,cotesti doar daca te duc la stabilopozi sa nu faci creier pane
22
4
Eroii astia trebuie pusi sa semneze pe propria raspundere cand intra in apa. Apoi daca patesc ceva, salvamarii sa nu intervina. De ce sa isi riste oamenii aia viata pentru un prost ? Selectie naturala
26
0
inca nu a aparut handicapatul ala IN ATENTIA DIICOT si cu traficul de droguri din mangalia? e goala lista de comentarii fara el hahahhaha
23
3
vreau daca se poate sa vedem poza reclamantului ca sa vedem si noi cum arata un prost ce ne reprezinta prin instante.
35
0
Cu un retardat ca tine ce l-a cacat ma-sa te cred si eu ca esti de acord cu plangerea penala...sper sa iti ia valul pe cineva drag sa vad daca mai sustii prostia asta ce o scrii aici ca scaldatul nu e sanctionat!
36
1
Tu daca esti prost poti sta in casa fara sa deranjezi pe nimeni. Cand prostia ta afecteaza si relatiile sociale, atunci ai o problema.
32
0
Esti un prost bai pula si sa stii ca proasta pula a fost la curu ma-tii.Cand e steagul rosu ridicat, inseamna ca-s curenti puternici si valuri mari.Intr-o exprimare mai pe intelesul tau, poti sa fii tu cel mai bun innotator din lume, ca tot ti-o sugi singur ! Civilizati-va ma cretinilor! Cat despre avocatul pulii mele, care i-a actionat in instanta pe salvamari, sper ca a doua oara sa crape.
46
8
Foarte bine ca a facut plangere penala, nu e scris nicaeri in lege ca scaldatul e sanctionat. Eu daca stiu sa inot sa ma lase in pace salvamarii aia.
11
73
data viitoare sa-l lasati sa crape pe ghertzoi
55
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108