REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Plante medicinale și alți aliați care au beneficii pentru imunitate

Plante medicinale și alți aliați care au beneficii pentru imunitate

Replica API 13 iulie 2020 | 17:56 853

Sistemul imunitar, atunci când este expus la ceva care ar putea fi potențial dăunător, intră în acțiune, oferindu-ți o linie de apărare împotriva agenților infecțioși și împotriva altor boli, scrie doc.ro.

Celulele specializate, proteinele, țesuturile și organele care fac parte dintr-un sistem imunitar puternic sunt cele care țin în permanentă o evidență și știu ce se întâmplă în corpul tău și răspund atunci când acesta are nevoie.

Usturoiul

Usturoiul este bogat în compuși precum alicina și numeroase alte molecule puternice care îți ajută organismul să prevină și să lupte contra infecțiilor. De asemenea, usturoiul este folosit local încă din cele mai vechi timpuri pentru a dezinfecta rănile și pentru a lupta cu infecțiile fungice.

Cel mai bun mod prin care poți folosi usturoiul pentru a ajută sistemul imunitar este să îl consumi proaspăt, zdrobit. Adaugă usturoiul crud în sosuri sau în pesto pentru a da o aromă aparte preparatelor tale și astfel va intră în sistemul tău.

Ghimbirul

Medicină tradițională de peste hotare laudă capacitatea ghimbirului de a stimula sistemul imunitar. Se crede că, tocmai pentru că ghimbirul este atât de eficient în a încălzi corpul, el poate ajută în lupta contra acumulării de toxine în organele noastre. Se știe că ghimbirul curată sistemul limfatic, previne acumularea toxinelor care te predispun la infecții virale, fungice și bacteriene. El este un bun remediu pentru greață și are proprietăți antiinflamatoare.

Oregano și cimbru

Oregano și cimbrul sunt, de asemenea, bogate în compuși aromatici (uleiuri esențiale benefice) care au o puternică acțiune antimicrobiana. Acestea pot fi consumate că un condiment, în diverse preparate, sau că ceai, ori inhalate, pentru a ajută sinusurile și plămânii. Dacă este necesar și medicul îți recomandă, le poți lua sub formă de capsule.

Uleiul esențial de oregano, de exemplu, s-a dovedit a fi superior în față unor antibiotice, fără să aibă efecte secundare. Asta pentru că oregano conține doi compuși puternici care au puternice proprietăți antibacteriene și antifungice.

Echinacea

Această a devenit una dintre cele mai bine vândute plante - și pe bună dreptate. Echinacea este o plantă benefică pentru a sprijini sistemul imunitar și pentru starea generală de sănătate. Există dovezi considerabile care sugerează că substanțele chimice din echinacea au capacitatea de a reduce infecțiile cauzate de virusuri.

Această plantă conține un compus care împiedică bacteriile și virusurile să pătrundă în celulele sănătoase, iar astfel, echinacea îți reduce considerabil șansele de a lua orice infecție în timp ce urmezi un tratament sau o cură cu remedii din plantă.

Gălbenele

Petalele acestor flori micuțe au fost folosite în scop medicinal încă din cele mai vechi timpuri. Această plantă cu proprietăți antivirale are mari cantități de flavonoizi, care sunt, de fapt, antioxidanți de origine vegetală care protejează celulelele și nu le lasă să fie deteriorate ori lezate de acțiunea radicalilor liberi.

Gălbenelele, de asemenea, lupta contra virusurilor, inflamației și bacteriilor. Petalele uscate ale plantei sunt folosite în tincturi, unguente și creme și numeroase alte remedii pentru a trata infecțiile, arsurile, rănile și pentru a ajută la vindecarea rapidă a leziunilor.

Ginseng

Unele studii au arătat că ginsengul poate stimula sistemul imunitar. Există unele dovezi științifice care arată că extractul de ginseng american ar putea chiar să reducă numărul răcelilor și severitatea acestora la adulți. În cazul în care nu știi cât de mult ginseng ar trebui să iei, cere sfatul medicului curant, pentru că dozele standard de ginseng nu au fost stabilite în cazul niciunei boli.

Pentru că ingredientele active din suplimentele cu ginseng și calitatea acestora pot varia de la un producător la altul, cumpără întotdeauna ginseng de la o companie de încredere.

Înainte de a încerca oricare dintre aceste plante, indiferent de formă sub care sunt disponibile remediile (ceai, tinctura, capsule, etc.), discuta mai întâi cu un medic fitoterapeut care îți poate recomandă dozele și perioadele în care trebuie să urmezi tratamentul dacă vrei să ai un sistem imunitar mai puternic.

Câteva strategii pentru creșterea imunității la copii

Dacă eșți îngrijorată că micuțul tău nu are o imunitate prea puternică în acest sezon, există câteva strategii simple prin care o poți îmbunătăți. Discută cu medicul pediatru în privința administrării unor suplimente alimentare și alege și câteva "trucuri", pentru a include în alimentația celui mic mai anumite plante medicinale și grăsimi bune, care îi stimulează sistemul imunitar să funcționeze mai bine.

1. Înțeapă cu un ac steril o capsulă de 1000 mg de ulei de primulă (plantă numită, uneori, și luminița nopții sau luminița de seară ori "evening primrose") și stoarce din ea uleiul. Amestecă-l în legumele de la masă sau în alte alimente pe care i le pui celui mic în farfurie, iar copilul nu va observă aromă. Dozele zilnice variază de la 1000 mg la 2000 mg, iar uleiul de primulă va fi benefic pentru creșterea imunității la copii.

2. Încurajează-ți copilul să mănânce mai mult peste gras pe săptămâna și - o măsură chiar mai bună - încearcă să îi dai ulei de peste de mare adâncime, în fiecare zi, pentru că acesta conține vitaminele A și D și acizi grași esențiali Omega-3, care vor reduce infecțiile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108