REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Planuri de viitor pentru Registrul Național al Cancerelor la Copil

Planuri de viitor pentru Registrul Național al Cancerelor la Copil

Replica API 21 februarie 2019 | 02:56 406

Registrul Național al Cancerelor la Copil, care a fost lansat în octombrie 2018, este un succes pentru țara noastră.

„Pentru prima dată în România, se cunosc în mod realist (nu estimat că până acum) nevoile specifice cancerului la copii – numărul copiilor care au nevoie de îngrijire anual, nevoia de medici și secții de specialitate, necesarul de medicamente, investigații specifice și dispozitive medicale. Din octombrie 2018, Registrul Național al Cancerului la Copil a fost acceptat pentru afiliere de către Rețeaua Europeană a Registrelor de Cancer (www.encr.eu)” , au transmis reprezentanții Asociației Dăruiește Aripi, care a înființat registrul în parteneriat cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică.

„Am decis să sprijinim dezvoltarea Registrului Național al Cancerelor la Copil pentru a oferi specialiștilor în oncopediatrie un tablou complet al situației epidemiologice din țară. Credem că prin datele furnizate de acest instrument, copiii din țara noastră vor avea acces la medicamentele necesare și specialiști care să le ofere un tratament complex. Ce vom face în continuare, alături de SROHP: statistici de supraviețuire, inițierea unui flux de date cu celelelate registre regionale, prin intermediul Registrului Regional Nord-Vest, care să asigure reducerea „pierderii de date” referitoare la cazurile care nu sunt luate în evidență în centrele de oncologie pediatrică din țară, efectuarea unei anchete de supraviețuire pentru anii de incidență cu raportare complete, optimizarea raportării cazurilor de cancer la copil prin adaptarea fișei de înregistrare a cazurilor la specificul pediatric (stadiul, tratamentul și urmărirea cazului de cancer la copil), realizarea de ghiduri și campanii educaționale, în colaborare cu alte organizații și sectoare de asistență medicală, adresate serviciilor medicale de prim contact și părinților pentru a crește rată de diagnosticare în timp util a cazurilor noi de cancer la copii”, au mai arătat reprezentanții asociației.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mie nu imi plac "planurile de viitor" imi plac "planurile de trecut". Poti face planuri pentru trecut? Cam asa scriem : ca pe strada
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920