REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Planuri pentru MODERNIZAREA Aeroportului Tulcea! Preşedintele CJ Tulcea: ‘În vara lui 2019 va fi funcţional!’

Planuri pentru MODERNIZAREA Aeroportului Tulcea! Preşedintele CJ Tulcea: ‘În vara lui 2019 va fi funcţional!’

Replica API 10 ianuarie 2019 | 00:00 493

Regia Autonomă Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea și Ministerul Transporturilor au semnat, la sfâșitul lui 2018, contractul de finanțare pentru proiectul „Creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, componenta: Asigurarea securității pasagerilor pe Aeroportul „Delta Dunarii” Tulcea”.

Obiectivul contractului de finanțare este reprezentat de realizarea unor investiții necesare pentru protejarea contra accesului ilicit în zona aeroportuară și asigurarea securității pasagerilor și bagajelor, în acord cu reglementările europene şi naţionale în domeniul transportului aerian.

“Iată că reușim să intrăm în etapa a doua de finalizare a modernizării Aeroportului Internațional Delta Dunării Tulcea cu bani europeni nerambursabili. Avem șansa de a rezolva acest proiect absolut necesar dezvoltării județului Tulcea cu fonduri nerambursabile, prin strategia ITI Delta Dunării care, în pofida tuturor micilor răutăți exprimate în spațiul public, se dovedește a fi cu adevărat un instrument benefic. Am convingerea că în vara anului 2019, Aeroportul Delta Dunării va fi în integralitate funcțional iar licitația internațională pentru curse regulate se va finaliza.

Reamintesc faptul că avem deschise licitații pentru șase destinații internaționale: o rută pentru Italia, două pentru Spania și câte una pentru Germania, Franța și Marea Britanie. S-au purtat deja discuții cu Air Turkish care și-a arătat interesul de a lucra cu noi, urmează discuții cu TAROM și cu alți mari operatori. Fie ca anul 2019 să fie cu adevărat anul realizărilor proiectelor importante pentru toți tulcenii, să încununeze toate eforturile noastre de a le aduce în diferite etape de execuție”, a declarat recent Horia Teodorescu, președintele Consiliului județean Tulcea.

Valoarea totală a proiectului este de 70.457.814,42 lei (inclusiv TVA).

Finanțarea cuprinsă în contractul de finanțare este alcătuită astfel: 44.561.700,75 lei (75%) reprezintă contribuție FEDR, 13.665.588,21 lei reprezentând valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul de stat (23%), 1.188.312,04 lei reprezentând valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului (2%).

Creșterea numărului de turiști care aleg să viziteze Delta Dunării este o premisă pentru a grăbi reabilitarea și darea în funcțiune, în întregime, a aeroportului. De altfel, administrația județeană are mult mai multe planuri pentru 2019, pentru creșterea numărului de turiști.

„Suntem beneficiarii Instrumentului Teritorial de Investiții, cu 1,2 miliarde de euro alocați pentru Delta Dunării și alte zone cu o amprentă turistică și istorică din Dobrogea de Nord. Pentru a fi competitivi din punct de vedere turistic, obiectivul principal este dezvoltarea infrastructurii: aeroport, port, pod peste Dunăre, drumuri, conectivitate. Astfel, pentru podul de peste Dunăre a fost dat ordinul de începere a lucrărilor, cu portul Tulcea suntem într-un stadiu foarte avansat, fiind transmisă cererea de finanțare către Ministerul Transporturilor, iar la aeroportul Delta Dunării, după modernizarea pistei, mai avem încă două proiecte pentru dotări și siguranța circulației, pe care sper să le implementăm până în vară. De asemenea, mai avem proiecte privind modernizarea drumurilor județene, dar și a monumentelor istorice, respectiv Farul de la Sulina, Muzeul de Etnografie, Casa Panaghia din Babadag.

Într-un cuvânt, ceea ce se întâmplă la Tulcea din punct de vedere a dezvoltării turismului crează premisele pentru ca promotorii turismului tulcean, inclusiv Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, prima înființată în țară și un model pentru alte destinații turistice, să aibă fundamentul necesar pentru atragerea turiștilor în Dobrogea de Nord. Prin eforturile noastre comune am reușit să convingem anumiți decidenți că Delta Dunării este o destinație care nu a fost exploatată și de care nu s-a avut grijă de la Revoluție până în momentul de față. Cred că suntem pe drumul cel bun prin care Delta Dunării devine una dintre primele destinații turistice din țară“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are copil de crescut, iubita de intretinut, blocul mai asteapta......
2
0
pe cuvantul tau?- apropo s, cand iti termini mastodondul de bloc din buricul targului din salariul de bugetar?
4
0
Cu fata aia nici aeroport agricol nu face
2
0
Hotul nr.1 al judetului! Numai vorbe si iar vorbe, daa.... El si clica lui !
5
0
vorbe, vorbe si iar vorbe . numai promisiuni ... treceti la treaba latrailor !!!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108