REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Planuri pentru un cimitir musulman la ieșire din Constanța spre Valu lui Traian

Planuri pentru un cimitir musulman la ieșire din Constanța spre Valu lui Traian

Replica API 17 septembrie 2018 | 00:42 961

Reprezentanții Muftiatului Cultului Musulman au depus în atenția municipalității constănțene o solicitare privind obținerea avizului de oportunitate privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru înființarea unui cimitir musulman în extravilanul municipiului Constanța. Solicitarea urmează să fie analizată de Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Consiliului Local Constanța, care se va întruni luni, 17 septembrie a.c..

Imagine din cimitirul musulman din zona Intim a municipiului Constanța

Terenul pentru care este solicitat studiului de oportunitate pentru PUZ este situat în extravilanul municipiului, în partea de est, spre Valu lui Traian, în vecinătatea DN3; are 35.000 mp și, în prezent, pe o parte din teren sunt aruncate deșeuri în mod necorespunzător.

În documentația depusă în atenția comisiei tehnice de urbanism, reprezentanții Muftiatului Cultului Musulman arată drept criterii avute în vedere pentru amplasarea viitorului cimitir uman musulman „necesitatea majoră a funcțiunii de cimitir pentru cultul musulman”, „premize ca în viitor spațiul de beneficieze de intervenții urbanistice ce au ca obiectiv ameliorarea spațiilor publice din localitatea Valu lui Traian”, „cu toate că actualmente anumite trasee carosabile din zonă nu se înscriu în norme, se prevede modernizarea acestora pentru fluidizarea traficului”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trebuie sa intervina primarul florin mitroi sa nu va lase sa faceti cimitir chiar langa dn 3 va dati seama vin din constanta sa mananc o friptura la popas si vad cimitir musulman ,ce priveliste trista ,mi se taie pofta
1
3
Musulmanii nu mananca porc, mananca scroafa
0
4
pentru cele doua specimene care au scris comentariile anterioare. Probabil esti un pupacios de moaste care abia asteapta deschiderea catedralei mantuirii neamului. Va doresc sa fiti ingropati in picioare cat mai multi pe m2
10
2
Oricum, ii ingroapa in pielea goala, asa ca putrezesc repede !
3
5
de ce nu ingoapa in picioare ,,incap mai multi la m2,.
2
11
Sai futem de talibani
3
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108