REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Planurile lui Dumitru Bădrăgan pentru Primăria Constanţa

Planurile lui Dumitru Bădrăgan pentru Primăria Constanţa

Replica API 8 iunie 2015 | 00:34 203

Pregătiri electorale

Pregătiri electorale

Dumitru Bădrăgan

Partidul România Unită conceput după „chipul şi asemănarea” deputatului naţionalist Bogdan Diaconu se pregăteşte şi la Constanţa pentru bătăliile electorale din 2016. Preşedintele formaţiunii locale a PRU Dumitru Bădrăgan „creionează” în prezent listele cu candidaţi în judeţ, dar şi obiectivele de realizat în cazul în care ar câştiga alegerile.

Bădrăgan nu spune un „da” concret dacă se va înscrie în cursa pentru Primăria Constanţa, însă este lesne de dedus dacă susţine că un asemenea candidat ar trebui să aibă un proiect, iar el lucrează deja! Astfel, putem admite că Bădrăgan are un plan „de bătaie” pentru anul electoral 2016 şi am aflat de la el câte ceva din proiectul pe care doreşte să-l prezinte public în viitorul apropiat. „Adunăm, pregătim candidaturi. Partidul e înregistrat, avem oameni care vor să candideze, proiecte pe care le prelucrăm. (…)

Pregătim liste de consilieri, primării în judeţ, consilieri în şi din judeţ. Nu înseamnă doar un om pentru primărie, ci oameni pentru administraţii. (…) În clipa în care lansezi o listă de propuneri, cu oameni care vor să se implice, ei arată ce-au făcut, ce vor să facă, e important să aibă proiecte pe local. (…) La ora actuală… candidăm, nu? Trebuie să propunem proiecte şi să le respectăm.

Eu am proiectul pentru oraş, dar trebuie să-l şi lansez. Deocamdată, mă uit cum toată lumea a devenit ecologistă. E la modă. Toţi politicienii discută de spaţiul verde”, a spus Bădrăgan, pentru „Replica”. În prezent, PRU Constanţa reuneşte 300 de persoane în judeţ şi o treime din această cifră la municipiu. „Pe judeţ avem undeva la 300 de adeziuni, iar în municipiul Constanţa sunt peste 100.

Dar, nu am promovat foarte mult ideea de adeziune, mă interesează cine vrea să se implice. Dacă depui adeziune şi, după aceea, nu te mai văd la faţă, nu mă ajută. E de muncă, e o vară fierbinte. (…) La nivel naţional, vezi naţionalism, dar vezi şi naţionalism ecologist. La Bacău, sunt 300 de persoane, ecologişti, vorbim de tineri. Nu numai la Constanţa. Doctrina presupune şi latura asta (ecologistă - n.r.), am impus-o. (…)

Ştiţi care este provocarea lui 2016? Partidele care vor şti să asculte de lideri locali, de promovarea unor oameni care văd interesul local, în sensul unui management al oraşului, al comunei, al judeţului, oameni care să nu fie impuşi de la centru, ci promovaţi pe plan local de societate. Proiectul înseamnă dezvoltarea oraşului, condiţiile de mediu, care înseamnă şi sănătate”, ne-a mai spus Bădrăgan.

Temă de lucru: spaţiile verzi

În ceea ce priveşte obiectivele lui Bădrăgan pentru Constanţa, mai exact pentru Primăria Constanţa, acesta va pune accent, după cum era de aşteptat, pe ecologism, curent aproape absent în municipiul nostru. Bădrăgan susţine că avem nevoie nu doar de reabilitarea actualelor parcuri, şi aşa puţine, ci şi de reconfigurarea punctelor turistice din oraş.

„În primul rând, trebuie să prezervi parcurile care există, da? Făgădău ştie foarte bine şi mai ştiu şi alţi candidaţi că, până la 1 ianuarie 2011, pe legea 27/2007, avea obligaţia să facă auditul spaţiilor verzi şi obligaţia să facă registrul spaţiilor verzi din municipiul Constanţa. De fiecare dată când am sunat ba era o fată nouă, ba nu era, ba “staţi, vorbiţu cu şefu`”, ba şefu` nu răspunde. Principala problemă a candidaţilor care vorbesc de spaţiul verde o reprezintă registrul spaţiilor verzi.

O reprezintă şi parlamentarii care, în luna noiembrie, au modificat legea 27 şi au spus că acolo: unde sunt proprietăţi private şi cuprind spaţii verzi nu mai pot fi cuprinse în registru, decât prin expropiere. Dacă tu, ca municipalitate, n-ai făcut această lucrare şi dacă prefecţii de la acea dată n-au avut grijă să facă această lucrare… e o problemă.

E o problemă să conservi spaţiile verzi şi tocmai de aceea e grav că Radu Mazăre şi-a dat demisia în aşa fel încât să nu avem alegeri anticipate şi să alegem un om care să atace tot ceea ce s-a făcut în Primărie. De aceea, pierdem un an cu un primar interimar”, a declarat Bădrăgan.

“(…) Aş mai vrea să văd un candidat care să spună: vreau ca Ștefan cel Mare să devină pietonală, plină de terase și de viață, vreau să prezerv trotuarele de pe Tomis, că n-am nevoie de terase, să nu pot să trec cu un cărucior cu copil. E Ștefan cel Mare, mort. În loc să conserv trotuarele, le-am umplut de terase. Mai avem bd. Marinarilor, proiectul acela privind descoperirea vestigiilor istorice, de la Poarta 1 la Poarta 2. Există un proiect frumos, dar n-am văzut nimic. Acolo să se dezvolte o arie turistică, în care vom avea vestigii, terase, într-o zonă care oricum nu e aglomerată. (…) Toate investițiile pe Tomis. De ce? Aia e zonă administrativă, nu turistică”, ne-a mai spus Bădrăgan.

În final, liderul PRU consideră reabilitarea Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța nu este o soluție, ci construirea unui nou corp de clădire. Proiectul, potrivit lui Bădrăgan, ar trebui conceput după modelul realizat la Târgu-Mureș.

„Spitalul de Pediatrie trebuie făcut. Ministerul a zis că a dat bani. Dacă dă cu var de câte milioane de lei… ? Cam asta e viziunea. Să vedem (pentru un nou spital – n.r.): fonduri europene, parteneriat public-privat, chiar sunt niște proiecte duse la îndeplinire în Târgu-Mureș. Investiție cetățenească, municipalitate și privat. Dacă nu găsim bani europeni, asta e ultima variantă și să nu uităm ce buget are municipiul Constanța”, a concluzionat Bădrăgan, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108