REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PMP solicită Guvernului să ia măsuri ferme pentru protecţia personalului medical

PMP solicită Guvernului să ia măsuri ferme pentru protecţia personalului medical

Replica API 25 martie 2020 | 00:00 769

Eugen Tomac

PMP cere Guvernului să ia măsuri ferme pentru protecţia personalului medical, în condiţiile îmbolnăvirii cu coronavirus a cadrelor medicale de la mai multe spitale din ţară.

"România nu îşi mai poate permite încă un eşec cutremurător precum cel de la Spitalul Judeţean Suceava. Cele mai preţioase resurse pe care România le are în lupta cu virusul necruţător COVID-19 sunt medicii şi personalul medical. Îmbolnăvirea cu coronavirus a celor 52 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava reprezintă un eşec incalificabil de management sanitar, iar Guvernul are obligaţia să ia toate măsurile pentru a se asigura că acest lucru nu se mai repete", precizează PMP într-un comunicat, scrie Agerpres.

Potrivit lui Eugen Tomac, preşedintele formaţiunii, se impune testarea cu prioritate, în termen de trei zile, a întregului personal medical şi a personalului auxiliar din spitale, urmată de retestarea săptămânală a acestora, pentru a proteja sănătatea pacienţilor, dar şi a personalului medical.

O altă propunere a PMP vizează dotarea cu echipamente de protecţie suficiente pentru toţi medicii, inclusiv pentru medicii de familie şi cei din ambulatoriile de specialitate. Dotarea cu echipamente de protecţie suficiente pentru asistente, şoferii de pe ambulanţe, infirmiere, brancardieri, personalul curăţenie care interacţionează cu medicii şi pacienţii în această perioadă.

PMP mai propune monitorizarea respectării riguroase a procedurilor în toate spitalele din ţară şi aplicarea de sancţiuni dure pentru cei care nu le respectă, precum şi cazarea medicilor şi asistentelor ce tratează cazuri de coronavirus în locaţii izolate, care să le permită să nu îşi expună familiile riscului contagiunii.

Decontarea consultaţiilor oferite de medicii de familie prin telefon sau prin mijloace electronice (skype sau alte platforme online), pentru a evita contactul direct dintre medicii de familie şi pacienţi, este o altă măsură pe care PMP o supune atenţiei Guvernului Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
s a trezit si catelul lui Petrov ca vrea masuri. Nu mai vrei alegeri anticipate?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108