REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PNL anunță proteste în toată țara, împotriva lui Victor Ponta

PNL anunță proteste în toată țara, împotriva lui Victor Ponta

Replica API 8 iunie 2015 | 00:04 145

Co-președinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga au organizat, duminică, o conferință de presă, în cadrul căreia au comentat decizia premierului Victor Ponta de a nu demisiona.

Gorghiu a lansat un apel către parlamentarii PSD, pentru a susține moțiunea de cenzură, această „responsabilitate politică, cu care sunt datori față de electorat”.

„Nu așteptam să își dea demisia, pentru că Ponta nu are onoare și demnitate. Pentru a câștiga alegerile, este în stare de orice,a demonstrat-o la prezidențiale când au fost românii umiliți. Astăzi, din păcate, vă pot spune că eu, colegii mei de partid, constatăm cu stupoare cum Ponta aruncă în aer credibilitatea României în lume, prin nerecunoașterea structurii constituționale a statului român și a instituțiilor. Singura instituție pe care o reunoaște este cea a PSD. Prin anunțul extrem de grav pe care l-a făcut domnia sa astăzi înțelegem că mesajul este acela de a pune în discuție legitimitatea statului român. (…) Ponta a anunțat că își va da demisia din funcție dacă va începe urmărirea penală împotriva domniei sale. Nu și-a respectat acest angajament și ați văzut cum s-a încuiat la Palatul Parlamentului. Îmi adduce aminte de Nicolae Ceaușescu, care nu recunoaște decât ideea de Mare Adunare Națională. Nu mai este vorba de demisia sau demiterea lui Ponta. În opinia PNL, este vorba de un atac împotriva statului român. Ponta este autorul unui demers iresponsabil, de a nu-și da demisia și de a se ține de putere precum scaiul de haina omului. (…) Ponta girează un Guvern care reprezintă blazonul corupției, așa cum Adrian Năstase o făcea. (…) Pozează în postura de victimă, când este un aggressor al structurilor constituționale. Ne aflăm în cea mai gravă criză politică din 1989 încoace. Obsesia pentru putere a lui Ponta nu va lua sfârșit. Esti finalul carierei sale politice și le transmit celor din Parlament al PSD că este un prilej să dăm acestui stat demnitatea pe care o merită prin moțiunea de cenzură. Ponta nu a fost deranjat nici când adversarii politici au fost cercetați. La începutul lunii trecute, la un eveniment al PSD, bifa cu fericire încarcerarea unui om politic. Acum, însă, uită de declarațiile pe care le-a făcut. (…) Vom refuza să participăm la orice discuție politică care îl include pe Victor Ponta. Vom discuta despre boicotarea oricăror situații în care vom avea discuții cu Victor Ponta. Un semnal trebuie dat! ”, a spus Gorghiu.

De cealaltă parte, Vasile Blaga a anunțat realizarea unui lanț uman în jurul Parlamentului în ziua în care se va dezbate moțiunea de cenzură, alături de proteste în toate capitalele de județ.

„PNL cere demisia imediată a lui Victor Ponta. Democrația din România se află în unul din cele mai delicate momente de după 1989. Ponta a lansat atacuri fără precedent la adresa Justiției. Nimeni după 1989 nu și-a permis. Pune egalitate între cazul Rarinca și el. Sau între președintele Iohannis și el. Ponta este acuzat, nu Iohannis, de evaziune fiscală, corupție, spălare de bani. Credibilitatea instituțiilor este pusă în pericol. Nu mai poate sta Victor Ponta cu prim-miniștrii UE dacă va fi chemat zilnic sau când vor considera procurorii de la Parchet. Pe Ponta nu-l interesează soarta românilor. Spunea astăzi că este blindat cu documente. Atunci, nu are de ce să-i fie frică. Luni seara să voteze ridicarea imunității și să meargă în fața procurorilor. Nu înțeleg solidarizarea liderilor PSD, pentru că sunt acolo și oameni serioși. În noiembrie 2014, Ponta și-a bătut joc de românii din diaspora și familiile lor. Astăzi, reușește să își bată joc de toți românii. Cazul este fără precedent în UE. În cazuri mult mai simple, amintesc cazul ministrului Apărării din Germania, marea speranță, pentru plagiat și-a încheiat cariera politică. Am decis, alaltăieri, că în ziua în care se dezbate moțiunea de cenzură, vom face un lanț uman, din bucureșteni, în jurul Parlamentului. De asemenea, vom avea acțiuni în toate capitalele de județ”, a spus Blaga.

Amintim că, duminică, premierul Victor Ponta a anunțat că nu va demisiona din fruntea Guvernului. Preşedintele Klaus Iohannis a fost ales preşedinte fiind trimis în judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, după ce a anunţat că refuză să demisioneze în condiţiile în care procurorii au cerut urmărirea sa penală, premierul cerând să se renunţe la "ipocrizie."

„Haideţi să fim mai puţin ipocriţi: Iohannis a candidat şi a fost ales preşedinte fiind trimis în judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mai ridicol şi mai ticălos decât apelul făcut de Băsescu la demisia mea, un preşedinte care zece ani s-a ascuns de dosare penale în spatele funcţiei de preşedinte, un fost preşedinte care, când e anchetată Elena Udrea, constată ce abuzuri comit procurorii şi SRI-ul, dar dacă sunt anchetat eu sau Udrea este acasă, îi iubeşte din nou pe procurori sau pe cei de la SRI sau îşi trimite oamenii în stradă”, a spus Ponta.

M.F.V

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108