REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PNL Constanţa: Anul 2014 este anul relansării politice a USL

PNL Constanţa: Anul 2014 este anul relansării politice a USL

Replica API 14 ianuarie 2014 | 00:00 200

Comunicat de presă al PNL Constanţa, semnat de preşedintele Gheorghe Dragomir:

"Uniunea Social Liberală a fost instituită pentru a combate efectele dezastruoase ale regimului Traian Băsescu şi pentru a guverna adecvat ţara, iar aceste motive trebuie să ne determine să ducem la bun sfârşit angajamentele luate în faţa tuturor românilor.

Astfel, în cadrul întâlnirii USL am stabilit ca modificarea Constituţiei să rămână un obiectiv major pentru noi, fiind unul dintre principalele angajamente pe care atât Partidul Naţional Liberal cât şi PSD şi le-au asumat în campania electorală.

inem să menţionăm faptul că la nivelul Parlamentului s-a încheiat procesul de modificare a legii fundamentale, urmând să primim observaţiile, avizele de la alte instituţii, pe forma finală a proiectului de revizuire a Constituţiei. Comisia este convocată pe 27 ianuarie, iar până la mijlocul lunii martie, atunci când Comisia de la Veneţia îşi va da avizul cu privire la textul noii legi, vom avea forma finală a Constituţiei.

Principala preocupare a PNL şi a USL este cea legată de alegătorul român şi de apărarea intereselor acestuia. Printr-o comasare a alegerilor europarlamentare cu referendumul pentru revizuirea Constituţiei nu se estompează tema europarlamentarelor, ci dimpotrivă ea poate fi potenţată printr-o participare crescută.

Totodată, un alt obiectiv dicutat în cadrul şedinţei USL îl reprezintă modificarea legii electorale, prin care numărul de parlamentari din Camera Deputaţilor să fie de maxim 300. O noutate este dată de revenirea la formula proporţionalităţii directe, vot de liste pentru Camera Deputaţilor.

Am stabilit ca grupurile parlamentare să revoteze legile blocate de Traian Băsescu: legea privind cumpărarea de terenuri agricole, care cuprinde condiţii extrem de importante pentru ca românii să aibă dreptul şi sprijinul de a cumpăra terenuri, legea privind energia regenerabilă, al cărei principal efect este acela de a nu creşte facturile la energie, pachetul legislativ referitor la parteneriatul public-privat care va trebui revotat de către Parlament.

Încă o dată s-a reconfirmat faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, rămâne singurul candidat propus de către USL la prezidenţiale. Referitor la acestea, am stabilit să le organizăm cu 45 de zile înainte de expirarea mandatului actualului preşedinte. În acest fel se asigură o mai bună tranziţie între cele două mandate, iar condiţiile de pregătire a noului mandat vor fi unele normale".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108