REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PNL Constanţa: Liberalizarea pieţei muncii pentru români şi bulgari este un drept!

PNL Constanţa: Liberalizarea pieţei muncii pentru români şi bulgari este un drept!

Replica API 8 decembrie 2013 | 00:00 213

Partidul Naţional Liberal este de părere că liberalizarea pieţei muncii pentru români şi bulgari de la 1 ianuarie 2014 este un drept şi nu un favor.

"De la 1 ianuarie nu vom mai vorbi despre un val de imigranţi români în statele Uniunii Europene. Astfel, începutul anului 2014 reprezintă momentul în care vor fi ridicate restricţiile de pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari, în toate statele Uniunii Europene. Acest lucru este un drept dat de statutul nostru de ţară membră a comunităţii europene. Liberalii cred că modul în care unele state tratează acest subiect poate duce la o creştere a atitudinii ostile la adresa cetăţenilor români, dar şi a euroscepticismului, care a căpătat o anvergură tot mai mare în ultimul timp. De aceea, interesele politice şi electorale nu trebuie să afecteze drepturile unor cetăţeni ai Europei. Totodată, criticile aduse de aceste state europene românilor nu iau în calcul şi factorii economici. Conform statisticilor, imigranţii au un aport important la creşterea economiei, iar cetăţenii români contribuie semnificativ la PIB-ul ţărilor în care se află. De asemenea, imigranţii ocupă locurile de muncă vacante din agricultură şi servicii, domenii respinse de o parte a cetăţenilor din statele europene care trăiesc din ajutoare sociale.

România este de acord cu poziţia Germaniei şi a altor state europene care luptă împotriva celor care profită de sistemul de protecţie socială. Dar trebuie să ţinem seama că acest lucru nu trebuie să îngrădească dreptul românilor care vor să muncească legal de a merge în Marea Britanie, Franţa, Germania pentru o viaţă mai bună, o slujbă mai bine plătită, achitând taxe şi fiind parte activă a societăţii.", au spus reprezentanţii PNL Constanţa prin intermediul unui comunicat de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108