REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PNL organizează protest împotriva PSD. PDL habar nu are

PNL organizează protest împotriva PSD. PDL habar nu are

Replica API 28 august 2014 | 00:00 192

Teasing este un termen preluat în România, de mai mulţi ani, prin care se înţelege anunţarea unui eveniment într-un stil inedit, fără a specifica exact scopul evenimentului respectiv. La PNL, acest principiu încă se află în faza de test, întrucât un miting organizat şi anunţat "pe genunchi" s-ar putea dovedi a fi un eşec de proporţii. De fapt, el a fost din start. Miercuri, Guvernul a anunţat că a validat Ordonanţa de Urgenţă prin care primarii au la dispoziţie un termen de zece zile în care pot schimba partidul de pe listele căruia au fost aleşi. Deşi, anunţul a fost făcut încă de dimineaţă, PNL anunţa la ora 13:00 un eveniment împotriva "actului normativ, prin care primarii vor avea la dispoziţie 15 zile (sic!) pentru a decide dacă rămân în partidul sub culorile căruia au fost aleşi sau dacă doresc să se înscrie într-o altă formaţiune politică". Ulterior, seria de gafe a iniţiatorilor liberali a continuat în aceeaşi manieră, schimb anunţul cu textul "mai grav, termenul de gândire acordat celor care vor să migreze ar putea fi modificat de la 15, la zece zile", deşi Guvernul anunţase încă de la orele dimineţii că este vorba de zece zile.

Marele eveniment, programat pentru a doua zi, joi, ora 10:00, în Piaţa Victoriei, anunţat de liberalul Sorin Roşca Stănescu. "Alianţa Creştin-Liberală PNL şi PDL organizează marele miting antifraudă. Locul de desfăşurare va fi pe Şoseaua Kiseleff, în parcarea din proximitatea Muzeului Antipa. Cu acest prilej, va fi proiectat şi filmul fraudării alegerilor. Veniţi, priviţi, cruciţi-vă şi protesti! (sic!)"

Aşadar, opoziţia zice că debutează în precampania electorală cu un film, eveniment de care PDL-iştii habar nu au, aşa cum ne-a confirmat prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul. "Nu ştiu, nu am idee. Nu am auzit nimic. O să-i sun şi eu pe ai mei să văd despre ce este vorba", a precizat Paul, pentru Replica. Pe lângă proiecţia de film, va fi şi un protest. La rândul său, liderul formaţiunii locale a PDL, Christian Gigi Chiru, a fost prins în off-side şi, fără să aibă habar de organizarea liberalilor, i s-a părut o prostie organizarea unui protest. "Mâine, în Piaţa Victoriei? Nu ştiu nimic! Nu s-a discutat ieri (marţi - n.r.) la şedinţă. Poate după... dar, nu, sigur nici după. Bine, să faci acum miting împotriva prostiilor pe care le debitează Ponta... dar, de asta nu ştiu nimic", a menţionat Chiru, pentru "Replica".

Dacă mai-marii democrat-liberali habar nu au de planurile colegilor din PNL, cu care doar ce-au avut o şedinţă comună, am încercat de la liberali să mai aflăm una, alta. "Asta este şi ideea! Să vină cât mai multă lume! Nu pot să vă dau toate detaliile, evident, e un fel de surpriză", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, pentru Replica. În contextul în care tocmai partenerii de alianţă, PDL, habar nu au de acţiunea lor, rămâne de studiat cu atenţie acest "mare miting antifraudă", organizat de liberali.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108